Ελλάδα » Κυβέρνηση – Ν.Δ.: Κόντρα στον απόηχο της «μάχης» στη Βουλή

Κυβέρνηση – Ν.Δ.: Κόντρα στον απόηχο της «μάχης» στη Βουλή

Κυβέρνηση – Ν.Δ.: Κόντρα στον απόηχο της «μάχης» στη Βουλή

Συνέχεια στην πολιτική τους αντιπαράθεση έδωσαν την Πέμπτη κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με φόντο τη σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης στη Βουλή την Τετάρτη, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.

Δ. Τζανακόπουλος: Υπέστη στρατηγική ήττα η Ν.Δ.

Σε δήλωσή του, ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι η συζήτηση της Τετάρτης στη Βουλή «κατέστησε πιο σαφή από ποτέ τη στρατηγική ήττα που έχει υποστεί τόσο η Ν.Δ. όσο και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά μπροστά στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια».

Ο κ. Τζανακόπουλος καταλόγισε «πρωτοφανείς αντιφάσεις» στον πρόεδρο της Ν.Δ., που όπως είπε, «αναδεικνύουν και το μέγεθος του αδιεξόδου του».

«Το πρόγραμμα που έχει βασίζεται στις απολύσεις, τη συρρίκνωση του Δημοσίου, την καταστροφή του κοινωνικού κράτους, την επιβολή ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα και συνολικά τη συντριβή της εργασίας», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: «Και τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς το πρόσχημα ενός νέου μνημονίου».

«Για αυτόν το λόγο και ο κ. Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος ομολόγησε χθες στη Βουλή, δεν θέλει ούτε την καθαρή έξοδο στις αγορές, την οποία επιδιώκει η Ελληνική Κυβέρνηση, ούτε μία πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Χρειάζεται ένα ακόμη πρόσθετο μνημόνιο ως άλλοθι για το πρόγραμμα σοκ και δέους που απεργάζεται για τους Έλληνες πολίτες», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Καταλήγοντας, τόνισε πως «σε ό,τι αφορά τώρα τα ευφάνταστα σενάρια περί εκλογών τα οποία διαρρέουν από τη Ν.Δ., μπροστά στο αδιέξοδό τους, πρέπει να τους θυμίσουμε ότι ο Πρωθυπουργός έχει κουραστεί να επαναλαμβάνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της τετραετίας. Η Ν.Δ. δεν χρειάζεται να βιάζεται και θα χάσει στην ώρα της».

Ν.Δ.: Αν συνειδητοποίησε η κυβέρνηση το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει, ας προκηρύξει εκλογές

«Καταλαβαίνουμε την ανάγκη του κ. Τζανακόπουλου να συμμαζέψει το χθεσινό φιάσκο του κ. Τσίπρα, αλλά είναι μάλλον πρωτοφανές μια κυβέρνηση να ζητεί καθοδήγηση από την αξιωματική αντιπολίτευση για το πώς μπορεί να βγει η χώρα από το σημερινό της τέλμα που προκάλεσε η καταστροφική οικονομική πολιτική της», απάντησε από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωσή της, η Πειραιώς σημείωσε ότι «τα πράγματα είναι απλά: Αν η κυβέρνηση πιστεύει όντως ότι τα έχει πάει περίφημα στην οικονομία, δεν χρειάζεται καμία παράταση του μνημονίου που μόνη της υπέγραψε και καμία πιστοληπτική γραμμή στήριξης».

«Αν αντιθέτως συνειδητοποίησε επιτέλους το νέο αδιέξοδο που έχει προκαλέσει στη χώρα, η λύση είναι μία. Να προκηρύξει εκλογές για να προκύψει μια νέα κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα ανακτήσει με τις επιλογές της και την εμπιστοσύνη των αγορών. Έτσι θα λύσει ο κ. Τζανακόπουλος και τις απορίες του για το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που δεν περιλαμβάνει κανένα μνημόνιο», συμπλήρωσε η Ν.Δ.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: