Λάρισα » «Αμελητέα προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Αμελητέα προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

«Αμελητέα προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Λάρισας, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη στην πόλη μας,  σημειώνει τα εξής:

«Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε Κυβέρνηση με τόσο αμελητέα προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μετά από 3 και πλέον χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας , το πολιτικό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καλείται να αναμετρηθεί με τα πεπραγμένα του. Η αναζήτηση μιας στοιχειώδους συνεισφοράς αρχίζει και τελειώνει στο προσχέδιο του  «Κλεισθένη Ι», που συνοψίζει την προχειρότητα και την απουσία οποιουδήποτε οράματος ενώ σηματοδοτεί μια «αντιμεταρρύθμιση» πολύ μακριά από τις σημερινές πραγματικές ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μια πρόταση νομοσχεδίου σύμφωνα με την οποία:  ενισχύεται η εξάρτηση της αυτοδιοίκησης από το κράτος, προωθείται ένα συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης, επιλέγεται ένα εκλογικό σύστημα (κατ’ ευφημισμό απλή αναλογική) που οδηγεί δημάρχους με ισχυρότατη πολιτική νομιμοποίηση σε πλήρη αιχμαλωσία από οργανωμένες μειοψηφίες, ενισχύει το δημαρχοκεντρικό μοντέλο, καθιερώνει νέο ανταποδοτικό τέλος που θα επιβαρύνει τους πολίτες, δεν απαντά στο θέμα των  «παράνομα παρακρατηθέντων πόρων» της Τ.Α., ενώ με διατάξεις άρθρων προωθεί  εκ νέου το ήδη αποτυχημένο μοντέλο του Δήμου – Επιχειρηματία.

Προφανώς δεν μπορεί μέσα από μια ανακοίνωση να περιγραφούν αναλυτικά οι ρυθμίσεις του «Κλεισθένη Ι». Μπορούν όμως εύκολα να εξαχθούν συμπεράσματα για τη στόχευση που έχει να κάνει αποκλειστικά με τις εκλογές και όχι με το μέλλον της αυτοδιοίκησης.

Θα θέλαμε επίσης να προτείνουμε, με αφορμή και τις συχνές τελευταία αναφορές του Υπουργού, περί αναγκαιότητας συγκρότησης πλατιών προοδευτικών συνεργασιών στην αυτοδιοίκηση, να κοιτάξει τους απέναντί του στο Υπουργικό Συμβούλιο, τους κυβερνητικούς του συνεργάτες.

Να κοιτάξει την προοδευτική (;) σύγκλιση  με  τους ΑΝΕΛ, τη στήριξη της κυβέρνησης στις «προοδευτικές» απόψεις των Καμμένου και Κατσίκη και να μας απαντήσει πως είναι δυνατόν να συνεργάζεσαι σε επίπεδο κυβέρνησης με  τη λαϊκίστικη δεξιά , που ενσωματώνει ότι πιο αναχρονιστικό υπάρχει στη χώρα και τη ίδια στιγμή να μιλάς για προοδευτικά μέτωπα…

Αναμένουμε απαντήσεις σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν».

Διαβάστε επίσης: