Ελλάδα » Νέα αποθήκη με 1 εκατ. πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Νέα αποθήκη με 1 εκατ. πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Νέα αποθήκη με 1 εκατ. πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση  της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας με την συνεργασία υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και Αττικής για τον εντοπισμό χώρων παράνομης παραγωγής, τυποποίησης και διάθεσης λαθραίων καπνικών προιόντων μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. 

Συγκεκριμένα, από την έρευνα που διεξάγεται εντοπίστηκε νέος αποθηκευτικός χώρος στο Κορωπί και κοντά στο εργοστάσιο παρασκευής, εντός του οποίου πιθανολογογείται ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο έτοιμα πακέτα λαθραίων τσιγάρων.  Στο ίδιο σημείο, κοντά στο σταθμό του προαστιακού, βρέθηκαν ανυψωτικά οχήματα (κλαρκ) τα οποία φέρεται να χρησιμοποιούνταν για τη φόρτωση του παράνομου εμπορεύματος.

Ακόμη, στην περιοχή του Ασπρόπυργου εντοπίστηκαν νταλίκες, στο εσωτερικό των οποίων βρέθηκε μηχανές παρασκευής τσιγάρων (τσιγαρομηχανές).

Υπενθυμίζεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση παράνομης δραστηριότητας έχει συλληφθεί και κατηγορείται ζευγάρι από την Κύπρο, ιδιοκτήτες των αποθηκών στην περιοχή του Κορωπίου που είχαν μετατραπεί σε πλήρως εξοπλισμένα εργοστάσια για την επεξεργασία του καπνού και την παρασκευή τσιγάρων, αλλά και συνολικά 18 αλλοδαποί, ηλικίας από 21 έως 82 ετών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι 16 Ουκρανοί εργάτες, οι οποίοι έρχονταν στην Ελλάδα αεροπορικώς, απασχολούνταν για ένα μήνα και τους δινόταν η αμοιβή των 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι πρώτες ύλες για την παρασκευή των λαθραίων τσιγάρων έρχονταν από Βαλκανικές χώρες ενώ η εξαγωγή των καπνικών προϊόντων γινόταν με νταλίκες, μέσω κοντέινερ. Για να μην εντοπιστούν, σε περίπτωση ελέγχου από τις Αρχές, η πρώτη σειρά ήταν καλυμμένη με κουτιά που είχαν την επιγραφή «ζαχαρώδη» ή «μπισκότα».

Διαβάστε επίσης: