Ελλάδα » Εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενη υπεξαίρεση χρημάτων της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ

Εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενη υπεξαίρεση χρημάτων της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ

Εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενη υπεξαίρεση χρημάτων της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ

Ποινικά υπόλογα δεν αποκλείεται να καταστούν στελέχη των Ελληνικών Ταχυδρομείων και της ΔΕΗ σχετικά με το ζήτημα της μη απόδοσης από ΕΛΤΑ στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ποσού περίπου 50 εκατ. ευρώ που προέρχεται από πληρωμένους λογαριασμούς καταναλωτών

Και αυτό γιατί, κατόπιν παραγγελίας της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, η εισαγγελία Πρωτοδικών διενεργεί έρευνα για την υπόθεση αναζητώντας ευθύνες τόσο από τα ΕΛΤΑ όσο και από την ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το lawandorder, την σχετική προκαταρκτική εξέταση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη έχει χρεωθεί η εισαγγελέας Σ. Αρβανίτη, η οποία αναμένεται να «ψάξει» το ενδεχόμενο να έχει τελεστεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ΕΛΤΑ. Επίσης, η εισαγγελέας θα ερευνήσει εάν η ΔΕΗ προχώρησε στις προσήκουσες ενέργειες για να αποτρέψει τη συσσώρευση χρέους και να διεκδικήσει τα οφειλόμενα ποσά.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως το συσσωρευμένο χρέος των ΕΛΤΑ προς τη ΔΕΗ φτάνει τα 50 εκατ. ευρώ ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν τεθεί υπόψη των εισαγγελικών αρχών ζημιωμένοι είναι και οι καταναλωτές, αφού λόγω της απόδοσης των χρημάτων τους στη ΔΕΗ έχαναν την έκπτωση συνέπειας 15%, παρόλο που είχε αποπληρώσει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους στα ΕΛΤΑ.

Διαβάστε επίσης: