Λάρισα » Στάση εργασίας για τον τραυματισμό του 32χρονου

Στάση εργασίας για τον τραυματισμό του 32χρονου

Στάση εργασίας για τον τραυματισμό του 32χρονου

(φωτ. από το μηχάνημα όπου τραυματίστηκε βαρύτατα ο 32χρονος)

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«Με πρωτοβουλία και την στήριξη των Συνδικάτων Οικοδόμων, Μετάλλου Ν. Λάρισας και του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, οι εργαζόμενοι στην κατασκευαστική εταιρεία ΑΡΜΟΣ της Λάρισας, πραγματοποίησαν σήμερα (22/5) τετράωρη στάση εργασίας, με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό του 32χρονου συναδέλφου τους χθές, αξιώνοντας να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής τους και να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας, για τα κέρδη της επιχείρησης

Κοινή πεποίθηση των εργαζομένων είναι ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής τους στον επικίνδυνο εργασιακό χώρο, εντατικοποίηση της δουλειάς, καθώς και χρησιμοποίηση ανειδίκευτων εργατών σε ειδικευμένες δουλειές, προκειμένου να εξασφαλίζει μεγαλύτερα κέρδη η εταιρεία.
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στην συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από την πύλη του εργοστασίου, να πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Παρασκευή 25/5 στις 2.30 το μεσημέρι συνέλευση στο εργοτάξιο, με σκοπό να διαμορφώσουν τα αιτήματά τους αναλυτικά για τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του που θα διεκδικήσουν και για να εκλέξουν επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας».

Διαβάστε επίσης: