Λάρισα » ΝΔ Λάρισας: Τί λένε Καπετάνος και Ζαχαρή για την επόμενη ημέρα
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΝΔ Λάρισας: Τί λένε Καπετάνος και Ζαχαρή για την επόμενη ημέρα

ΝΔ Λάρισας: Τί λένε Καπετάνος και Ζαχαρή για την επόμενη ημέρα

Το σημαντικότερο στοιχείο όλων ήταν η ανανέωση προσώπων που άγγιξε σχεδόν το 60 % – Τι αποτυπώνει το τελικό αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στο νομό Λάρισας

Του Πάνου Γαρουφαλιά

Οι εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη προέδρων και μελών σε ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ στον νομό Λάρισας άφησαν ικανοποιημένα τα τοπικά στελέχη αλλά και τα κεντρικά της Πειραιώς. Η ικανοποίηση έγκειται στη μεγάλη συμμετοχή των φίλων και μελών του κόμματος. Ειδικότερα, 5.134 μέλη ψήφισαν σε όλο το νομό και από αυτά τα 2.669 – περισσότερα από τα μισά δηλαδή- προσήλθαν στις κάλπες στη Λάρισα. Η συμμετοχή πέρα από τη συσπείρωση που απεικονίζει, δείχνει ότι έχει το κόμμα την ψυχολογία για να δώσει τη μεγάλη μάχη με στόχο τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές. Το σημαντικότερο στοιχείο όλων όμως, ήταν η ανανέωση προσώπων που άγγιξε σχεδόν το 60 %.

Το στοίχημα αλλά και το μήνυμα όσων έχουν εκλεγεί αλλά και όσων συμμετείχαν, αλλά δεν τα κατάφεραν ακούει σε μια λέξη: Ενότητα. Είναι ίσως η προϋπόθεση για μια συνέχεια που έχει πολύ δουλειά καθώς οι κομματικές οργανώσεις θα κληθούν να βοηθήσουν ενεργά στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας. Μιλάμε για τις εθνικές εκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε Περιφέρεια και Δήμους.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ

Οι στόχοι του Χρ. Καπετάνου

Τους στόχους για την νέα του θητεία ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας περιέγραψε μιλώντας στη Larissanet o Χρήστος Καπετάνος. Ο κ. Καπετάνος στέλνει μήνυμα ενότητας, αλλά και σκληρής δουλειάς.

Πόσο σημαντική είναι η επανεκλογή σας για την συνέχιση του έργου στη ΝΟΔΕ που είχε ξεκινήσει πολύ πριν από την εκλογική διαδικασία;

Το τρίπτυχο της ΝΟΔΕ Λάρισας τα δύο τελευταία χρόνια είναι: άνοιγμα στη κοινωνία, δυναμική εκπροσώπηση και οικονομική αυτοτέλεια. Τα πετύχαμε στον υπερθετικό βαθμό. Άνοιξε το κόμμα και εισήλθαν νέοι άνθρωποι που μαζί με τους παλαιότερους εργάστηκαν για την παράταξη. Όσον αφορά στη δυναμική εκπροσώπηση να θυμίσω ότι η ΝΟΔΕ παντού έβγαινε μπροστά. Πρόκειται για μια οργάνωση παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα. Υπήρχε μια δυναμική εκπροσώπηση από όλα τα στελέχη της. Τελευταίο, αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι είναι και το σημαντικότερο είναι ότι καταφέραμε μέσα σε 8 μήνες να πληρωθούν όλα τα χρέη του παρελθόντος που υπήρχαν στην οργάνωση. Με ένα τριετές πλάνο βιωσιμότητας καταφέραμε σήμερα να μιλάμε για μια οικονομικά ανεξάρτητη ΝΟΔΕ Λάρισας. Όλα αυτά συνετέλεσαν και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη και τους φίλους της ΝΔ οι οποίοι ψήφισαν. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος η επόμενη ημέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους.

Τί πρέπει λοιπόν να περιμένουμε την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές;

Συνεχίζουμε την πολύ σκληρή δουλειά χωρίς λόγια αλλά με πολλά έργα. Ότι καταφέραμε θα το συνεχίσουμε. Αυτή η ΝΟΔΕ θα είναι κυβερνητική. Έχουμε μπροστά μας να δώσουμε μεγάλους αγώνες για το καλό της παράταξης και του τόπου. Μιλάμε για τις εθνικές εκλογές, για τις δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Η ΝΟΔΕ θα είναι μπροστά, δεν θα κρυφτούμε. Θα είμαστε μια ανοιχτή οργάνωση σε όλη τη λαρισαϊκή κοινωνία. Στόχος ήταν και παραμένει η τρίτη βουλευτική έδρα στο ν. Λάρισας καθώς επίσης και η επικράτηση και στους 7 δήμους της περιοχής μας, παράλληλα με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές. Για αυτά θα παλέψουμε. Για όλα αυτά είμαστε σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμοι και πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει.

Πόσο μεγάλη ήταν η ανανέωση σύμφωνα με τα στοιχεία που πλέον έχετε στα χέρια σας;

Να αναφέρω ότι οι ΔΗΜΤΟ έχουν ανανεωθεί σε ένα ποσοστό περίπου 60%. Έχουμε 5 νέους προέδρους ΔΗΜΤΟ και νέα εκλεγμένα μέλη στη νομαρχιακή αλλά και στις τοπικές οργανώσεις. Αυτά τα νέα στελέχη μαζί με άλλα που θα προστεθούν θα παλέψουν ώστε σύντομα να κάνουμε παρελθόν την κυβέρνηση των μνημονίων ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και η ΝΔ να είναι κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ζαχαρη

Σοφία Ζαχαρή: Η επόμενη μέρα

Η νέα πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λάρισας Σοφία Ζαχαρή στις πρώτες δηλώσεις από την νέα της θέση αναλύει τις προτεραιότητές της για την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές. Προτεραιότητες που βασίζονται στη σύμπνοια, τη συνεργασία και τη σύνθεση των απόψεων.

Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θα κάνετε από αυτή τη νέα θέση που σας εμπιστεύτηκαν τα μέλη του κόμματος;

Πράγματι, τα μέλη της παράταξης, μου επεφύλαξαν μια μεγάλη τιμή αναθέτοντάς μου την ευθύνη της διοίκησης της τοπικής οργάνωσης στη Λάρισα. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους. Παράλληλα εξέλεξαν και τα υπόλοιπα μέλη της ΔΗΜΤΟ. Οφείλω λοιπόν να μιλήσω με τα εκλεγμένα μέλη, τα οποία θα αποτελέσουν- και βάσει του νέου κανονισμού- τους άμεσους συνεργάτες μου. Επιπλέον θα απευθύνω ένα ανοιχτό ευρύ κάλεσμα σε όσα στελέχη, μέλη ή φίλους θέλουν να συνδράμουν σε αυτή μας την προσπάθεια. Έτσι σε πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας να συνθέσουμε το αναλυτικό πλάνο, πάνω στο οποίο θα κινηθούμε.

Πόσο σημαντική ήταν η μαζική συμμετοχή των μελών του κόμματος και πόσο αυτό βοηθά για την επόμενη ημέρα;

Σαφώς η μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές αποτελούσε μεγάλο στοίχημα και κερδήθηκε. Τα μέλη εκτίμησαν τη δουλειά που έχει γίνει έως τώρα τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Δεδομένη ήταν και επιθυμία για την ανάδειξη των νέων τοπικών εκπροσώπων. Η μαζικότητα της 13ης Μαΐου αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη του  υψηλότατου βαθμού ενότητας  και ετοιμότητας που διακρίνει σήμερα το κόμμα. Η ΝΔ έχει έναν αρχηγό πανέτοιμο να κυβερνήσει την πατρίδα μας και στελέχη δυνατά να την στηρίξουν στο τιτάνιο αυτό έργο.

Πως θα δράσει η ΔΗΜΤΟ Λάρισας πλέον βοηθώντας το κόμμα στο δρόμο προς την διακυβέρνηση της χώρας;

Ως ΔΗΜΤΟ Λάρισας, στο πλαίσιο πάντα της ΝΟΔΕ, οφείλουμε να είμαστε οργανωτικά πανέτοιμοι όποτε κι αν γίνουν εθνικές εκλογές. Έως τότε πρέπει να επικοινωνούμε να μεταφέρουμε με τον καλύτερο τρόπο τις θέσεις της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παράλληλα οφείλουμε να λαμβάνουμε και να αξιολογούμε τα μηνύματα της τοπικής κοινωνίας. Θα είμαστε λοιπόν σε οργανωτική και πολιτική εγρήγορση.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: