Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Καταδίκασε την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη ο Δήμος Λαρισαίων
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Καταδίκασε την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη ο Δήμος Λαρισαίων

Καταδίκασε την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη ο Δήμος Λαρισαίων

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, καταδίκασε το δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Σε ειδικό κείμενο που ψηφίστηκε σήμερα, το δημοτικό συμβούλιο χαρακτηρίζει «άνανδρη» την επίθεση που δέχθηκε δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επισημαίνει ότι πρόκειται για «αποτρόπαιη πράξη που πλήττει την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, τους δημοκρατικούς θεσμούς και κυρίως τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στο κείμενο αναφέρεται επίσης πως η επίθεση έγινε «από ακραία φασιστικά στοιχεία και τραμπούκους» και τονίζεται ότι το δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας βρίσκεται στο πλευρό του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

«Καλούμε την Πολιτεία να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών και την εφαρμογή του νόμου προς κάθε κατεύθυνση. Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λαρισαίων καταδικάζει το ρατσισμό, το φασισμό και την μισαλλοδοξία απ΄ όπου και εάν προέρχονται», αναφέρει το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου.

TO ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων καταδικάζει με απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης από ακραία φασιστικά στοιχεία και τραμπούκους κατά τη διάρκεια  των εκδηλώσεων μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι η άνανδρη επίθεση, πέρα από την ηθική της απαξία, αποτελεί αποτρόπαιη πράξη που πλήττει την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, τους δημοκρατικούς θεσμούς και κυρίως τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στεκόμαστε στο πλευρό του δημάρχου Θεσσαλονίκης και καλούμε την Πολιτεία να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών και την εφαρμογή του νόμου προς κάθε κατεύθυνση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων καταδικάζει το ρατσισμό, το φασισμό και την μισαλλοδοξία απ΄ όπου και εάν προέρχονται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: