Ελλάδα » Γενικός Επιθεωρητής ΣΕΥΥΠ: σκάνδαλα και υπερτιμολγήσεις στον χώρο της Υγείας

Γενικός Επιθεωρητής ΣΕΥΥΠ: σκάνδαλα και υπερτιμολγήσεις στον χώρο της Υγείας

Γενικός Επιθεωρητής ΣΕΥΥΠ: σκάνδαλα και υπερτιμολγήσεις στον χώρο της Υγείας

«Πάρτι» στο χώρο της υγείας την περίοδο 2001-2016 περιέγραψε στη Βουλή ο  γενικός επιθεωρητής Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) Σταύρος Ευαγγελάτος.

Στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας, ο κ. Ευαγγελάτος αναφέρθηκε στις πιο «τρανταχτές» διαφοράς και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, όπως αυτές καταγράφονται στα σχετικά πορίσματα του ΣΕΥΥΠ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην επιτροπή, τον Σεπτέμβριο του 2004 διαπιστώθηκε ότι δημόσια νοσοκομεία προμηθεύονταν βηματοδότες και απινιδωτές με απευθείας ανάθεση και σε τιμές πολύ υψηλές, το πλαίσιο των οποίων καθοριζόταν με κοινές υπουργικές αποφάσεις.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι λειτουργούσαν ακόμα και offshore εταιρείες στην Κύπρο αλλά και σε άλλα μέρη με στόχο την αλλοίωση της πραγματικής εικόνας των τιμών εισαγωγής.

Έκανε επίσης, λόγο για υπερτιμολογήσεις στην προμήθεια ραδιοφαρμάκων και αναφέρθηκε σε μια περίπτωση σε νοσοκομείο της Πάτρας, το 2016, όπου το ραδιοφάρμακο τιμολογήθηκε στα 2.200 ευρώ αντί για 220 ευρώ.

Η ίδια μάλιστα, εταιρία για τουλάχιστον έξι χρόνια πωλούσε το ίδιο ραδιοφάρμακο στο δημόσιο στα 1.000 ευρώ και στον ιδιωτικό τομέα στα 500 με 600 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: