Ελλάδα » «Εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα»…

«Εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα»…

«Εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα»…

«Εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα!» Αυτό φέρεται να ισχυρίστηκε κατά την απολογία του ο 44χρονος, ο οποίος πήρε το δρόμο για την φυλακή για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος συγγενικού του προσώπου με αφορμή καυγά για αγροζημιές.

Όπως ισχυρίζεται βρέθηκε αντιμέτωπος με μαγκούρες και μεταλλικές ράβδους που κρατούσαν μέλη της άλλης πλευράς.

Άρπαξε την καραμπίνα που είχε στο αυτοκίνητο και την πρόταξε με απειλητικό ύφος για να τους αποτρέψει να κινηθούν εναντίον του.

Εκείνοι όμως, όπως ισχυρίζεται, όρμησαν πάνω του. Προσπάθησε να οπισθοχωρήσει, παραπάτησε και τότε εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα και τραυμάτισε τον ξάδελφο του στην γάμπα.

«Η επιβολή της προσωρινής κράτησης, μετά από μαραθώνια συζήτηση της κ. Εισαγγελέως και της κ. Ανακρίτριας, μόνο υπό το πρίσμα της κοινωνικής πρόνοιας – πρόληψης και της αποκατάστασης της ηρεμίας στην τοπική κοινωνία δύναται να ερμηνευτεί, καθώς από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει ανθρωποκτόνος δόλος του εντολέως μου. Ήταν απλώς ένα ατύχημα και σαν τέτοιο είμαι πεπεισμένος ότι θα αξιολογηθεί στην πορεία της ποινικής διαδικασίας» δήλωσε στο Cretalive ο συνήγορος της υπεράσπισης, Γιώργος Κοκοσάλης.

Το επεισόδιο σημειώθηκε με αφορμή τις ζημιές που είχαν προκαλέσει τα ζώα του κατηγορούμενου στο χωράφι του παθόντος.

Το κλίμα στο Δικαστικό Μέγαρο ήταν έκρυθμο με τους συγγενείς του τραυματία να προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να επιτεθούν στον 44χρονο, ο οποίος μετά την απόφαση της προσωρινής κράτησης του φυγαδεύτηκε από πλαϊνή πόρτα.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: