Ελλάδα » Την Τετάρτη η δίκη των 3 για την επίθεση στον Μπουτάρη

Την Τετάρτη η δίκη των 3 για την επίθεση στον Μπουτάρη

Την Τετάρτη η δίκη των 3 για την επίθεση στον Μπουτάρη

Αναβολή ζήτησαν και πήραν οι 3 από τους συλληφθέντες για την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη.

Πρόκειται για τους δύο 20χρονους, που δήλωσαν σπουδαστές και τον 36χρονο ομογενή από τη Γεωργία, ο οποίος ανέφερε ότι εργάζεται περιστασιακά. Και οι τρεις θα μείνουν υπό κράτηση μέχρι την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να δικαστούν, καθώς ο προεδρεύων του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης συντάχθηκε με την εισαγγελέα της έδρας, η οποία εισηγήθηκε να μην αρθεί η κράτησή τους. Οι κατηγορούμενοι, δια των συνηγόρων τους, ζητούσαν το αντίθετο, τονίζοντας ότι έχουν μόνιμη κατοικία στη Θεσσαλονίκη και παρέχοντας διαβεβαιώσεις ότι θα παραστούν στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος, ο 17χρονος, παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων και αφέθηκε ελεύθερος. Και οι τέσσερις διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Η συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των 20χρονών κατηγορούμενων επισήμανε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι ο εντολέας της δεν ανήκει σε κάποια πολιτική οργάνωση ή φορέα, ενώ μετέφερε την μετάνοιά του για όσα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στην αίθουσα του Πλημμελειοδικείου βρέθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, ενώ ο ίδιος περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορίας. Μετά την αναβολή της δίκης, ο κ. Μπουτάρης αποχώρησε από τα δικαστήρια, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

Ο 36χρονος διέρρηξε και κρεοπωλείο

Ο 36χρονος κατηγορούμενος λίγες ώρες μετά την επίθεση στον κ. Μπουτάρη, το απόγευμα του Σαββάτου στον Λευκό Πύργο, διέρρηξε κρεοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης- επί της οδού Αγίας Σοφίας- με δύο συνεργούς του, αφαιρώντας χρηματικό ποσό. Ο 36χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ, κατά την εξέτασή του, προέκυψε η συμμετοχή του στην επίθεση εναντίον του κ. Μπουτάρη. Για το συμβάν αυτό σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Στο μεταξύ, διαβιβάστηκε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης η έγγραφη παραγγελία, που έδωσε ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας, για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, αναφορικά με τον εντοπισμό φυσικών και ηθικών αυτουργών της επίθεσης.

Εκτός από την ταυτοποίηση των δραστών που δεν έχουν συλληφθεί, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί, μέσω της προκαταρκτικής έρευνας, να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες εναντίον όσων ενδεχομένως διέγειραν το πλήθος στη διάπραξη βιαιοπραγιών, ή τους προκάλεσαν να τελέσουν εγκλήματα.

Διαβάστε επίσης: