Ελλάδα » Στο εδώλιο ο πρώην πρόεδρος του οικοτροφείου «Παιδικό Σπίτι» για ασέλγεια ανηλίκων

Στο εδώλιο ο πρώην πρόεδρος του οικοτροφείου «Παιδικό Σπίτι» για ασέλγεια ανηλίκων

Στο εδώλιο ο πρώην πρόεδρος του οικοτροφείου «Παιδικό Σπίτι» για ασέλγεια ανηλίκων

«Καταπέλτης» για τον κατηγορούμενο, Κ. Λαλαούνη, πρώην πρόεδρο του οικοτροφείου «Παιδικό Σπίτι» στον Πειραιά, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 40 ετών χωρίς αναστολή, ήταν ο πρώην πρόεδρος του Συνηγόρου του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2012 είχε καταγγείλει την υπόθεση στην εισαγγελία ανηλίκων Αθηνών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει εισαγγελική και ανακριτική έρευνα και ο κατηγορούμενος να προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με το lawandorder.gr, στην κατάθεσή του ο κ. Μόσχος ανέφερε ότι είχε διαπιστώσει ότι τα παιδιά στο «Παιδικό Σπίτι» το οποίο είχε επισκεφθεί δυο φορές – προκειμένου να διαπιστώσει αν ευσταθούσαν οι καταγγελίες- δεν έβγαιναν σχεδόν ποτέ μια βόλτα, ήταν φοβισμένα και εσωστρεφή και ζούσαν στο ίδρυμα απομονωμένα από τις οικογένειες τους.

Όπως εξήγησε ο μάρτυρας ο ίδιος αποφάσισε να μιλήσει στις αρχές για να ξετυλιχθεί στη συνέχεια το κουβάρι της δυσώδους αυτής υπόθεσης, έπειτα από έγγραφη αναφορά εκπαιδευτικού που υπηρετούσε σε σχολείο στο οποίο ήταν μαθητής ο μαθητής Γ.Α, παιδί με νοητική υστέρηση. Το παιδί μίλησε στον καθηγητή του λέγοντας του ότι ο κατηγορούμενος τον παρενοχλεί σεξουαλικά.

Μάλιστα, ο μάρτυρας το καλοκαίρι του 2012 ανέθεσε σε εργαζόμενο του ιδρύματος να είναι σε εγρήγορση για τυχόν παραβατικές ενέργειες. Ο εργαζόμενος 2,5 μήνες αργότερα του είπε πως αρκετά παιδιά του είχαν μιλήσει για ασελγείς πράξεις από τον κατηγορούμενο σε βάρος τους.

Η δίκη διακόπηκε για τις 19 Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να καταθέσει στο δικαστήριο ο ανήλικος μαθητής Γ.Α.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: