Εκπαίδευση » Σχολεία » Περιφερειακή Διεύθυνση για το Συνέδριο «Τέχνη και Εκπαίδευση»

Περιφερειακή Διεύθυνση για το Συνέδριο «Τέχνη και Εκπαίδευση»

Περιφερειακή Διεύθυνση για το Συνέδριο «Τέχνη και Εκπαίδευση»

Σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας επισημαίνονται τα εξής:

«Σε όσους ισχυρίζονται ότι το σημερινό ελληνικό σχολείο δεν έχει χώρο για την τέχνη, απάντησε σθεναρά η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, η οποία οργάνωσε σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας , στις 11 και 12 Μαΐου 2018, σε χώρους του 4ου και 37ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, Συνέδριο με τίτλο: «Τέχνη και Εκπαίδευση, αισθητική της καθημερινότητας , εκπαιδευτικοί και μαθητές: Βίοι παράλληλοι με κοινούς στόχους».

Την επιτυχία του Συνεδρίου προδίκασαν ο αριθμός και η ποιότητα των εισηγήσεων,  με τις  πρωτότυπες και ευφάνταστες εργασίες που υλοποίησαν  μαθητές με την παρότρυνση και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους. Τα παιδιά, με όχημα την τέχνη, ακολούθησαν  την πιο γοητευτική διαδρομή προς την κατάκτηση της γνώσης. Ο  μεγάλος Αλεξανδρινός έλεγε: «Θεμελιώδους σημασίας και πρωταρχικό στοιχείο της τέχνης η συγκίνησις».  Συν και κινώ η αφορμή και  τη συνέχεια εύκολα και αβίαστα ανέλαβαν οι ίδιοι οι μαθητές.

Θερμές ευχαριστίες στον Παύλο Χαραμή , Αντιπρόεδρο του ΙΕΠ, για το μεστό του μήνυμα, στον Ζήκο Δέδο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στον Ηλία Κουρκούτα, Καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Διευθυντή Διατμηματικού ΜΠΣ Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Κρήτης , στον Λάκη Κουρετζή, «δάσκαλο» , παιδαγωγό, σκηνοθέτη, συγγραφέα , για την αέναη νιότη του πνεύματός του.

Ένα μεγάλο ‘’ευχαριστώ’’ στους  σχολικούς συμβούλους για την παιδαγωγική και επιστημονική τους υποστήριξη, στους συνεργάτες Προϊσταμένους Επιστημονικής Καθοδήγησης, στους συνεργάτες Διευθυντές Διευθύνσεων και στους αντιπροσώπους τους, στον πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών ,Δημήτριο  Παπαποστόλου.

Ήταν μεγάλη η χαρά μας που η Κυριακή Σπανού, Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, παρευρέθηκε στο κλείσιμο του Συνεδρίου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το ΠΟΚΕΛ για την πολύτιμη συνεργασία του, τους εκπαιδευτικούς , οι οποίοι με την παρουσία τους αποδεικνύουν κάθε φορά την ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον τους  για εκπαιδευτικά θέματα, ζητώντας απαντήσεις στους προβληματισμούς τους , επιδιώκοντας συναντήσεις, διαχέοντας τις ιδέες τους, αλλά και τους μαθητές , η συμβολή των οποίων υπήρξε καθοριστική για την υλοποίηση των δράσεων.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν και δημιουργήσαμε την παρακαταθήκη για το  επόμενο. Διότι κάθε προσπάθεια γίνεται καλύτερη κάθε φορά που επαναλαμβάνεται».

Διαβάστε επίσης: