Παραπολιτικά » Σαχινίδης: Μετέτρεψαν την ημέρα μνήμης σε ημέρα ντροπής

Σαχινίδης: Μετέτρεψαν την ημέρα μνήμης σε ημέρα ντροπής

Σαχινίδης: Μετέτρεψαν την ημέρα μνήμης σε ημέρα ντροπής

Ποντιακής καταγωγής ο Λαρισαίος πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης πήρε θέση με ανάρτηση στο twitter, το πρωί της Κυριακής, για τις ασχήμιες που έγιναν χθες στη Θεσσαλονίκη όπου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης παραλίγο να λιντσαριστεί στις εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Στο μήνυμα που ανάρτησε ο Λαρισαίος επισημαίνονται τα εξής:

«Αυτοί που επιτέθηκαν στον Γ. Μπουτάρη ας αποκαλύψουν την φασιστική τους ταυτότητα. Να μην επικαλούνται την ποντιακή καταγωγή. Μετέτρεψαν την ημερα μνημης σε ημερα ντροπης. Οι κατατρεγμένοι πρόγονοι μας ποτε δεν θα δεχόντουσαν να τους τιμήσει καποιος με προσφυγή στη βία».

σαχινιδης twitter

Στη συνέχεια ο Φίλιππος Σαχινίδης έκανε – σε προσωπικό τόνο – και την παρακάτω ανάρτηση στο facebook:

«Αυτοί που επιτέθηκαν στον Γιαννη Μπουτάρη ας αποκαλύψουν την φασιστική τους ταυτότητα.

Κανεις δεν τους εχει δώσει το δικαίωμα να επικαλούνται την ποντιακή καταγωγή για αυτο που έκαναν και να κρύβονται πισω απο αυτήν. Μετέτρεψαν την ημερα μνημης σε ημερα ντροπης.

Οι κατατρεγμένοι πρόγονοι μας, αυτοί που εξοντώθηκαν στα «αμελε ταμπουρου» αλλα και αυτοί που μετα απο πολλα βάσανα ήρθαν στην Ελλάδα ποτε δεν θα δεχόντουσαν να τους τιμήσει καποιος με προσφυγή στη βία.

Αν κάτι με δίδαξε η γιαγιά μου Παρθένα Κυριλλιδου ειναι να μην μισώ. Αν κάτι με δίδαξε η γιαγιά μου η Αναστασια Σαχινιδου τουρκόφωνη ποντια που ανέβηκε στα βουνά με τον άντρα της τον οποιο τελικα σκοτωσαν οι Τσετες με βίαιο τροπο και έχασε τρια παιδιά στην Τουρκία ειναι να μην μισώ.

Θα τους ειμαι πάντα ευγνώμων γιατι με τα λίγα γράμματα που ήξεραν μου δίδαξαν στα παιδικά μου χρονια πράγματα που δεν θα κατάφερναν ποτε να μου τα διδάξουν πολλοί καθηγητές με διδακτορικά που συνάντησα στη μετέπειτα πορεία μου».

Γ.Α.

(Τελευταία ενημέρωση 14.06)

Διαβάστε επίσης: