Λάρισα » «Ποτάμι»: Κίνηση στελεχών κατά σύμπλευσης με ΚΙΝ.ΑΛ.
ΖΗΤΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

«Ποτάμι»: Κίνηση στελεχών κατά σύμπλευσης με ΚΙΝ.ΑΛ.

«Ποτάμι»: Κίνηση στελεχών κατά σύμπλευσης με ΚΙΝ.ΑΛ.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν (από δεξιά) Δημήτρης Λαζαρίδης (υποψήφιος βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης), Βίκυ Αγγέλη (στέλεχος από την Αιτωλοακαρνανία και μέλος ΜΕΣΥΑ), Γιώργος Τσαούσης (συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής, Θεσσαλονίκη), Κώστας Μπαζάκης (γραμματέας Τοπικής Οργάνωσης Λάρισας), Απόστολος Γάλαρης (γραμματέας Τοπικής Οργάνωσης Ιωαννίνων, Νεολαία) και Νικήτας Κάλφας (περιφερειακός συντονιστής Βορείου Αιγαίου)

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Την πανελλαδική κίνηση στελεχών του «Ποταμιού», η οποία έχει τον τίτλο «Ποτάμι Αύριο» παρουσίασαν το πρωί της Κυριακής στη Λάρισα μέλη της από διάφορες περιοχές της χώρας.

Κοινή συνισταμένη όσων ακούστηκαν είναι:

·         «Καθολική και άμεση απεμπλοκή του Ποταμιού από το, θνησιγενές και ανακόλουθο με τις ανάγκες και αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας, εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής» όπως υπογράμμισαν χαρακτηριστικά.

·         Πραγματοποίηση εκτάκτου συνεδρίου ώστε «το Ποτάμι να επιστρέψει στις ιδρυτικές του αρχές, να ασκήσει ουσιαστική πολιτική αλλά και να εμπιστευθεί τους ανθρώπους του, χωρίς κηδεμόνες και βαρίδια».

·         Σκληρή κριτική στον Σταύρο Θεοδωράκη τόσο για τη λειτουργία του «Ποταμιού» έως τώρα: «Το Ποτάμι παρέμεινε το προσωποπαγές, αθηνοκεντρικό, κόμμα του Σταύρου και της Ηγετικής Ομάδας. Χωρίς επαρκείς συλλογικές διαδικασίες. Χωρίς να ξεκαθαρίζει αν είναι φιλελεύθερο, σοσιαλδημοκρατικό ή κάτι άλλο! Θα μπορούσε να είναι κι όλα αυτά μαζί, αρκεί να το έλεγε. Κάθε τόσο Το Ποτάμι εξέπεμπε και μία άλλη, ασαφή, πολιτική εικόνα» τονίστηκε στις δηλώσεις, όσο και για την απόφαση να είναι υποψήφιος για επικεφαλής και στη συνέχεια να συμπλεύσει με το Κίνημα Αλλαγής.

Μάλιστα σε ότι αφορά τις επιλογές του κ. Θεοδωράκη επισημάνθηκαν τα εξής:

«Η πρώτη είναι να αφήσει Το Ποτάμι και να μείνει στο «Κίνημα Αλλαγής» με όσους λίγους τον ακολουθούν και να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό. Με πειθαρχία και συνέπεια ως καλός στρατιώτης. Άλλωστε, εκείνος ο ίδιος είχε δηλώσει «Εγώ μπορώ να είμαι αρχηγός αλλά και στρατιώτης».

Η άλλη του επιλογή είναι να παραδεχθεί ότι δεν τα κατάφερε, να δρομολογήσει έκτακτο Συνέδριο και να επιστρέψει στον χώρο που γνωρίζει πολύ καλά, την δημοσιογραφία». Παράλληλα, προστέθηκε πως σε περίπτωση που το επιθυμεί ο κ. Θεοδωράκης  μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για επικεφαλής στο έκτακτο συνέδριο του «Ποταμιού«, ώστε να κριθεί από τα στελέχη.

Ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Λάρισας Κώστας Μπαζάκης, ο οποίος συμμετέχει στο «Ποτάμι Αύριο», επισήμανε πως η κίνηση έχει απλωθεί σε όλη τη χώρα και την στηρίζουν εκατοντάδες στελέχη.

Απαντώντας σε ερώτηση της larissanet.gr σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της κίνησης το στέλεχος Γιώργος Τσαούσης μεταξύ άλλων δήλωσε πως «δεν αποχωρούμε σήμερα από το Ποτάμι. Αυτή την στιγμή έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους 150 μέλη του Ποταμιού, τις οποίες προσπαθούμε να συγκρατήσουμε. Ελπίζουμε το Ποτάμι να επιστρέψει στην πραγματική του πορεία…. Είμαστε στο Ποτάμι όσο θα υπάρχει Ποτάμι και όσο υπάρχει η ελπίδα για την απεμπλοκή από το Κίνημα Αλλαγής».

Πάντως, σε περίπτωση που το «Ποτάμι» πάψει να υπάρχει τότε παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο στελέχη συμπράξουν με άλλες δυνάμεις του μεταρρυθμιστικού Κεντρώου χώρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σημερινή συνάντηση διαβάστηκε μήνυμα στήριξης που απέστειλε ο πρόεδρος της «Κοινωνίας Αξιών» Στέλιος Φενέκος.

Διαβάστε επίσης: