Θεσσαλία » Τρίκαλα: Ο… εφιάλτης στους ποδηλατόδρομους

Τρίκαλα: Ο… εφιάλτης στους ποδηλατόδρομους

Τρίκαλα: Ο… εφιάλτης στους ποδηλατόδρομους

Αυτό που ζούμε στα Τρίκαλα, κόντρα σε μονόδρομους και πάνω σε πεζοδρόμια οδηγεί σε εντάσεις και καθημερινούς μικροτραυματισμούς.

Η Δημοτική Αρχή κατέβαλε από τη πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της μια φιλότιμη προσπάθεια να δημιουργήσει δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Η προσπάθεια απέτυχε οικτρά, πρώτον γιατί αυτό το δίκτυο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «ποδηλατόδρομος», απλά και μόνο γιατί έχει άλλο χρώμα και δεύτερον γιατί απαγορεύεται η αμφίδρομη κίνηση των ποδηλάτων. Τα ποδήλατα οφείλουν να κινούνται σύμφωνα με τη φορά των αυτοκινήτων.

Το τελευταίο είναι και το πιο επικίνδυνο καθώς το αγνοούν οι ποδηλάτες (σ.σ. παρά τη σηματοδότηση που υπάρχει δεν έχει γίνει καμία εκστρατεία ενημέρωσης) και κινούνται… κόντρα στο ρεύμα κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Η Δημοτική Αρχή προωθεί εντός του έτους τον επανασχεδιασμό του δικτύου ποδηλατοδρόμων, με την υπερύψωσή τους στο κέντρο της πόλης (Καποδιστρίου, Αμαλίας κλπ.) και πιθανόν την τοποθέτηση ειδικού τάπητα. Έως τότε θα ζούμε τον… εφιάλτη στο δρόμο με τα ποδήλατα, στα Τρίκαλα!…

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: