Κόσμος » Παντρεύτηκαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Παντρεύτηκαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ

Παντρεύτηκαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ

Dominic Lipinski/pool photo via AP

Με μεγάλη επισημότητα, όπως το απαιτούν οι περιστάσεις, πραγματοποιήθηκε στο Ουίνδσορ ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι, δευτερότοκου γιου του Κάρολου της Αγγλίας και της Νταϊάνα, με την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μάρκλ. Λίγες ώρες πριν από τον γάμο, στον πρίγκιπα Χάρι, δόθηκε και ο τίτλος του δούκα του Σάσεξ.

Βασιλικοί γάμοι
Odd Anderson/pool photo via AP

Στον γάμο επίσημες προσκλήσεις έλαβαν 600 άνθρωποι, μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, μέλη άλλων βασιλικών οικογενειών, διασημότητες από τον καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο, από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία κ.α.

Βασιλικοί γάμοι
Yui Mok/PA via AP

Επίσης, έχουν προσκληθεί και 1.200 «κοινοί» θνητοί, οι οποίοι θα παραβρεθούν στους εορτασμούς στους κήπους του κάστρου στο Ουίνδσορ.

Πολιτικοί δεν έλαβαν πρόσκληση στον γάμο.

Βασιλικοί γάμοι
Chris Radburn/pool photo via AP

Ωστόσο, στους δρόμους του Λονδίνου και γύρω από το Ουίνδσορ περίπου 100.000 άνθρωποι βγήκαν για να δουν τη γαμήλια πομπή.

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, ο γάμος του Χάρι και της Μέγκαν είναι αρκετά διαφορετικός από ανάλογους βασιλικούς γάμους, καθώς πολλά έγιναν διαφορετικά.

Βασιλικοί γάμοι
AP Photo/Frank Augstein

Μεταξύ αυτών η θρησκευτική τελετή που περιελάμβανε χορωδία γκόσπελ μουσικής, η πρόσκληση των «κοινών» θνητών στη γαμήλια γιορτή, το πιο απλό γλυκό κ.ά.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: