Λάρισα » Λαός και κλήρος «στο πλευρό» του Μητροπολίτη Ιγνατίου
ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ - ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΑΚΗΣ

Λαός και κλήρος «στο πλευρό» του Μητροπολίτη Ιγνατίου

Λαός και κλήρος «στο πλευρό» του Μητροπολίτη Ιγνατίου

Στην τελική ευθεία για την αναχώρηση με προορισμό ιατρικό κέντρο στο Μαϊάμι των ΗΠΑ – Στόχος να πάνε όλα καλά με την μεταμόσχευση ήπατος – Τον παρακολουθεί ο Καθηγητής Ανδρέας Τζάκης

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Συγκίνηση στο ποίμνιό του, στη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου την οποία διακονεί επί 24 έτη, σκόρπισε η δημοσιοποίηση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο Μητροπολίτης Σεβ. Ιγνάτιος.

Πλέον και καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία για την αναχώρηση με προορισμό ιατρικό κέντρο στο Μαϊάμι των ΗΠΑ οι προσευχές λαού και κλήρου τον συνοδεύουν ώστε να επιστρέψει με αποκατεστημένη υγεία, συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε με την εκλογή του τέτοιες ημέρες – 25 Μαΐου 1994 – ως Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Η γνωστοποίηση του προβλήματος υγείας και της απόφασης να υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος λίγες ώρες πριν ξημερώσει η ημέρα εορτασμού του Πολιούχου της Λάρισας Αγίου Αχιλλίου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήταν πρώτη φορά που έλειπε από τις λατρευτικές εκδηλώσεις κατά τα χρόνια που διακονεί ως Μητροπολίτης, φόρτισε ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα.

ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ

Μάλιστα οι προσκεκλημένοι Μητροπολίτες, οι οποίοι χοροστάτησαν ανήμερα της εορτής  τόσο στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο όσο και στην αρτοκλασία, εκφράζοντας τα αισθήματα του πλήθους μίλησαν με θερμά λόγια για τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο, ενώ ευχήθηκαν να αποκατασταθεί σύντομα η υγεία του. Ειδικά αναφορές έγιναν από τον Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου  και από τον Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα στην Κεντρική Πλατεία.

100_8905a

Οι προσευχές των Λαρισαίων, μαζί με τις ευχές από ιερείς και Μητροπολίτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, φτάνουν στον Μητροπολίτη Ιγνάτιο, ο οποίος με καλή ψυχολογία ετοιμάζεται για το ταξίδι προς τις ΗΠΑ.

Εκεί θα τον αναμένει ο Καθηγητής Ανδρέας Τζάκης, διαπρεπής Έλληνας χειρούργος, ώστε να προχωρήσουν όλες οι προετοιμασίες και να γίνει η μεταμόσχευση.

100_5980

Σημειώνεται πως ο κ. Τζάκης επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο στη Λάρισα όπου ζήτησε και είδε τις ιατρικές εξετάσεις, στο πρώτο στάδιο της προεργασίας που ήταν απαραίτητο.

Πλέον με τη βοήθεια της επιστήμης και τη συμπαράσταση των Λαρισαίων – αλλά και πιστών από όλη τη χώρα – ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος θα δώσει τον αγώνα ζωής με κοινή την ελπίδα να επιστρέψει νικητής και υγιής στο ποιμαντικό του έργο.

ENTYΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: