Ελλάδα » Kέλλας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Kέλλας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Kέλλας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί ένα από τα σκοτεινότερα κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας της Ανθρωπότητας και συντελέστηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής.

Πρόκειται για ένα Ολοκαύτωμα, το οποίο εκτυλίχθηκε κατά την άνοδο του Κινήματος των Νεότουρκων του Μουσταφά Κεμάλ και συνοδεύθηκε από τις γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παραχαράξει την ιστορία του Γένους μας και να εξωραΐσει τις θηριωδίες των εχθρών μας.

Εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας σφαγιάσθηκαν ή εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους και εκτοπίστηκαν από την πατρογονική τους γη.

Η Ελληνική Δημοκρατία τιμά σήμερα τη μνήμη των Ποντίων αδελφών μας, εκπληρώνοντας το ελάχιστο θεσμικό, νομικό και ιστορικό της χρέος.

Η σκέψη μας και οι προσευχές μας θα τους συνοδεύουν πάντοτε και ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τις θυσίες τους, διότι, οι Έλληνες του Πόντου όπως και όλοι οι Έλληνες της Ανατολής παρά τον Οθωμανικό ζυγό αιώνων, επέλεξαν να διατηρήσουν αναλλοίωτη την εθνική τους συνείδηση και τη χριστιανική τους πίστη, αποτελώντας έναν προμαχώνα του Γένους μας.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που τα Βαλκάνια δοκιμάζουν τις αντοχές τους από την παραφροσύνη του γείτονα, η Ελλάδα οφείλει να πρωταγωνιστήσει ως παράγοντας σταθερότητας και προόδου, μακριά από ιδεοληψίες και ανιστόρητους ισχυρισμούς.

Η Κυβέρνηση οφείλει σήμερα κιόλας να σταματήσει κάθε κουβέντα με τη χώρα των Σκοπίων, από τη στιγμή που η πρόταση με το όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν” βρίσκεται πάνω στο τραπέζι των συζητήσεων.

Δεν ξεχνούμε και δεν παραγράφουμε την ιστορία μας».

Διαβάστε επίσης: