Οικονομία » Εμπορικές ευκαιρίες στο Βελιγράδι μετά την επίσκεψη του Επιμελητηρίου
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εμπορικές ευκαιρίες στο Βελιγράδι μετά την επίσκεψη του Επιμελητηρίου

Εμπορικές ευκαιρίες στο Βελιγράδι μετά την επίσκεψη του Επιμελητηρίου

Από την συνάντηση της αποστολής του Επιμελητηρίου Λάρισας με στελέχη του Επιμελητηρίου της Σερβίας

Event με την παρουσίαση ντόπιων προϊόντων σχεδιάζει το Επιμελητήριο Λάρισας στη Κεντρική Πλατεία της πόλης- Έρχονται Σέρβοι στη Λάρισα με σκοπό επιχειρηματικές συνεργασίες στον τουρισμό και την εξαγωγή προϊόντων της περιοχής μας

Του Πάνου Γαρουφαλιά

Η αποστολή του Επιμελητηρίου Λάρισας στο Βελιγράδι όπου συμμετείχε στο «3ο Greek Weekend» έφερε ικανοποίηση και κυρίως προσδοκίες για μεγαλύτερο άνοιγμα της Σέρβικης αγοράς αναφορικά με τα ντόπια προϊόντα της περιοχής μας αλλά και της Θεσσαλίας ευρύτερα. Οι Σέρβοι αναζητούν ελληνικά προϊόντα και τα αγοράζουν παρά τα ζητήματα που προκύπτουν από τις εισαγωγές τους κυρίως λόγω της μη εναρμόνισης της χώρας τους με το πλαίσιο της Ε.Ε.

Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην εν λόγω έκθεση στο κεντρικότερο σημείο του Βελιγραδίου για δεύτερη φορά, είχε πραγματικά ουσιαστικά αποτελέσματα κυρίως για την προβολή ντόπιων προϊόντων που έχουν τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά. Κατά γενική ομολογία το περίπτερο του Επιμελητηρίου εντυπωσίασε και απέσπασε θετικά σχόλια.

1250878

Στελέχη του Επιμελητήριου Λάρισας και εκθέτες με τον ιδιοκτήτη των σούπερ μάρκετ Veropoulos Νίκο Βερόπουλο που επισκέφτηκε τον εκθεσιακό χώρο

Έρχεται ανάλογο event στη Λάρισα

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος προσκάλεσε τα στελέχη του Επιμελητηρίου της Σερβίας αλλά και του Μητροπολιτικού Δήμου του Βελιγραδίου να επισκεφτούν σύντομα τη Λάρισα.

Η σκέψη από την πλευρά της διοίκησης του Επιμελητηρίου είναι να υπάρξει ένα ανάλογο event στη κεντρική πλατεία της Λάρισας με τη  συμμετοχή του Δήμου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας πιθανότατα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το event θα εντάσσεται στη δράση του Επιμελητηρίου για την διάθεση τοπικών προϊόντων σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων. Εκεί θα εκτεθούν τοπικά προϊόντα.  Με αφορμή αυτό το event σχεδιάζεται και η κάθοδος των Σέρβων στη Λάρισα. Η επίσκεψή τους σίγουρα θα περιλαμβάνει στο πρόγραμμα την εκδήλωση αλλά και περιοδεία στα παράλια της Λάρισας, περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης και τα Μετέωρα. Άλλωστε θέλουν να αναπτύξουν στην Ελλάδα ρεύμα τουριστών που θα έχει στόχο τον θρησκευτικό τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης θα διερευνηθούν σ” ένα δεύτερο επίπεδο η συνεργασία σε θέματα τουρισμού αλλά και η εξαγωγή ντόπιων προϊόντων στη Σερβία.

1250780

Από την συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρη Γιαννακόπουλου με στελέχη του Μητροπολιτικού Δήμου του Βελιγραδίου

Προσδοκίες σε τουρισμό και εξαγωγές προϊόντων

Το πόσο σοβαρά βλέπουν οι Σέρβοι τις εισαγωγές ελληνικών προϊόντων αλλά και τις εξαγωγές δικών τους προϊόντων διαφάνηκε από την συνάντηση που είχε η αποστολή του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον πρόεδρο Σωτήρη Γιαννακόπουλο με την διοίκηση του Επιμελητηρίου της Σερβίας, αλλά και εκπροσώπου του υπουργείου Ανάπτυξης της χώρας. Από Σέρβικης πλευράς στη συνάντηση τοποθετήθηκαν η Τζέλενα Γιοβάνιβιτς, υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του Επιμελητηρίου Σερβίας και η Ντιάνα Μοντόγιο – Μιχαίλοβιτς εκπρόσωπος του υπουργείου Ανάπτυξης της Σερβίας.

Στην συνάντηση από τους Σέρβους εκφράστηκε η επιθυμία για εισαγωγή ελληνικών προϊόντων και μάλιστα με πιο γοργούς ρυθμούς απ’ ότι γίνεται σήμερα. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επεσήμανε τις δυσκολίες για την είσοδο των προϊόντων στη Σέρβικη αγορά καθώς δεν είναι εναρμονισμένη με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, γεγονός που δυσκολεύει πολλές επιχειρήσεις. Από τα στελέχη του Επιμελητηρίου της Σερβίας εκφράστηκε η πρόθεση αυτά τα προβλήματα να επιλυθούν ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες.

Επαφές υπήρξαν όμως και με στελέχη του Μητροπολιτικού Δήμου του Βελιγραδίου και συγκεκριμένα με τον υπεύθυνο τουρισμού Μιόντρακ Πόποβιτς και το επιτελείο του. Στη συνάντηση αυτή υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για θρησκευτικό τουρισμό στην περιοχή μας. Πολύ σημαντική ήταν και η συνάντηση με την διοίκηση και τον ιδιοκτήτη των Σούπερ Μάρκετ Βερόπουλος στη Σερβία, μια επιχείρηση που είναι από τις σημαντικότερες στο κλάδο αυτό στη χώρα.

ENTYΠH LARISSANET

Διαβάστε επίσης: