Κόσμος » Οκτώ νεκροί από ένοπλη επίθεση σε σχολείο του Τέξας

Οκτώ νεκροί από ένοπλη επίθεση σε σχολείο του Τέξας

Οκτώ νεκροί από ένοπλη επίθεση σε σχολείο του Τέξας

Τουλάχιστον οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από ένοπλη επίθεση στο στο Santa Fe High School του Τέξας. Δράστης της επίθεσης φέρεται να είναι μαθητής ο οποίος  έχει συλληφθεί.

Το συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές αρχές της περιοχής κρατούν και δεύτερο άτομο.

Το περιστατικό συνέβη στις 7.45 το πρωί (τοπική ώρα), όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός πυρασφάλειας και οι μαθητές εγκατέλειψαν τις τάξεις τους. Ο δράστης φέρεταοι να μπήκε στο χώρο το σχολείου και να άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με μια καραμπίνα.

Ο Ρίτσαρντ Άλεν, πατέρας μαθήτριας, περιέγραψε στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK ότι έφθασε στην περιοχή λίγο αφότου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί και είδε να μεταφέρουν τραυματίες στα ασθενοφόρα.

«Ο γιος μου είπε ότι κάποιος μπήκε σε αίθουσα διδασκαλίας των καλλιτεχνικών και άρχισε να πυροβολεί εναντίον πολλών μαθητών».

Σύμφωνα με την μαρτυρία μιας 14χρονης μαθήτριας «Ήταν μία κανονική μέρα σαν όλες τις άλλες. Ξαφνικά ακούσαμε κάτι σαν συναγερμό για πυρκαγιά».

«Ακολουθήσαμε όλη τη διαδικασία σαν σε περιστατικό φωτιάς. Βγήκαμε έξω. Στεκόμασταν εκεί, δεν πέρασαν πέντε λεπτά και αρχίσαμε να ακούμε πυροβολισμούς. Τότε άρχισαν να τρέχουν όλοι, αν και οι δάσκαλοι έλεγνα να παραμείνουμε στις θέσεις μας. Όμως όλοι αρχίσαμε να τρέχουμε», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: