Εκπαίδευση » Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας » Λάρισα: Τι είπαν Πετρουλάκη- Μαμαλάκης για διατροφή και άσκηση (φωτ.)
ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Λάρισα: Τι είπαν Πετρουλάκη- Μαμαλάκης για διατροφή και άσκηση (φωτ.)

Λάρισα: Τι είπαν Πετρουλάκη- Μαμαλάκης για διατροφή και άσκηση (φωτ.)

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «Διατροφή και άσκηση στην πρόληψη και … του καρκίνου «ΕΥ ΖΗΝ»».
Η ημερίδα θα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της στο ξενοδοχείο «Divani Palace». Εκτός από μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής, στην εκδήλωση συμμετείχαν ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης, σεφ – συγγραφέας, ο οποίος αποκάλυψε μικρά μυστικά υγείας βασισμένα στη διατροφή μας και η κα Ελένη Πετρουλάκη, σύμβουλος άσκησης και ευεξίας, η οποία αναφέρθηκε σε θέματα, που αφορούν στο ρόλο της άσκησης στη ζωή μας.

Μαμαλάκης 1

«Χρειάζεται να επικεντρωθούμε πολύ στο μοντέλο της μεσογειακής διατροφής αλλά αυτό που πρέπει να μας διακρίνει είναι το μέτρο άριστο. Είναι σημαντικό πως πρέπει κάποιος να διαχειρίζεται την τροφή. Υπάρχουν τρόφιμα που μπορούμε να τα αιτιάσουμε ως αντικαρκινικά αλλά θέλουν μια ειδική μεταχείριση. Ο καρκίνος τρέφεται με τη ζάχαρη. Ένας καρκινοπαθής θα πρέπει να την αποφεύγει», σημείωσε ο κ. Μαμαλάκης.

Υγεία 1

Πετρουλάκη

«Σκοπός ήταν, είναι και θα είναι να μυήσω τον κόσμο στη γυμναστική και να καταλάβει την αξία της άσκησης. Θεωρώ το να τρέφεται σωστά κάποιος και να βάλει τη γυμναστική στη ζωή του. Η γυμναστική είναι ξεκούραση και διασκέδαση» ανέφερε η γνωστή γυμνάστρια Ελένη Πέτρουλάκη.

Υγεία 2

Υγεία 3

Στη διάρκεια της ημερίδας συμμετείχαν με ομιλίες:
· Κουρέτας Δημήτρης, καθηγητής φυσιολογίας ζωικών οργανισμών του τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: «Το αντιοξειδωτικό παράδοξη στη διατροφή μας».

Υγεία 4

· Δανιήλ Ζωή, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: «Η άσκηση στην πρόληψη του καρκίνου»
· Βλαχάβα Μαρία, διαιτολόγος-διατροφολόγος με θέμα: Η διατροφή στην πρόληψη του καρκίνου και μετά τον καρκίνο».

Διαβάστε επίσης: