Λάρισα » Κουβέλης από Λάρισα: «Η πολιτική Ερντογάν έχει κοντά πόδια» (Video)
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΠΟΛΗ

Κουβέλης από Λάρισα: «Η πολιτική Ερντογάν έχει κοντά πόδια» (Video)

Κουβέλης από Λάρισα: «Η πολιτική Ερντογάν έχει κοντά πόδια» (Video)

Ολοκλήρωσε την διήμερη επίσκεψή του στη Λάρισα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φώτης Κουβέλης με επίσκεψη στη 1η Στρατιά, το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο και το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ο κ. Κουβέλης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη πολιτική Ερντογάν αλλά και στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. «Οι πιέσεις που ασκούνται προς την πλευρά της Τουρκίας, Έχουν σχέση με άλλα φόρα. Οι ΗΠΑ πιέζουν όπως και η Ε.Ε αλλά βλέπετε ότι ο Ερντογάν έχει εντάξει και αυτό το ζήτημα της απαράδεκτης και παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μας στη δική του πολιτική, την πολιτική της έντασης. Η ρητορική της έντασης δεν αποσκοπεί πουθενά αλλού στο να διαμορφώσει ένα κλίμα προκειμένου όπως αφελώς πιστεύει ότι θα του επιτρέψει να διαπραγματευτεί και να επιτύχει την παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ. Με αυτή την ρητορική της έντασης προσπαθεί να κάνει εκτόνωση των εσωτερικών του προβλημάτων και να υπηρετήσει τον προεκλογικό του αγώνα, τον οποίο υπηρετεί να αυταρχισμό, με έναν απαράδεκτο εθνικισμό και μια εχθρότητα που θέλει να διαμορφωθεί με όλες τις χώρες και ιδιαίτερα με την Ελλάδα. Αλλά αυτή η πολιτική του Ερντογάν έχει κοντά πόδια. Διότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι και ευάλωτη και εύθραυστη και αποσπασματική και αντιφατική», παρατήρησε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φώτης Κουβέλης μιλώντας για την ετοιμότητα της 1ης Στρατιάς αλλά και την ποιότητα της παροχής υπηρεσιών του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείο σημείωσε ότι «η 1η Στρατιά είναι άψογα συγκροτημένη και αυτό έχει θετική αναφορά στην αποτρεπτική δύναμη της χώρας . Είμαστε μια χώρα της Ειρήνης, μια χώρα που θέλει να προάγει την συνεργασία και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, αλλά οφείλουμε να έχουμε πάρα πολύ καλή κατάσταση στην αποτρεπτική μας δύναμη καθώς δεν επιτρέπουμε να αμφισβητηθούν τα όποια κυριαρχικά μας δικαιώματα. Στο 404 Σ.Ν είναι υψηλό το επίπεδο της προσφοράς των υπηρεσιών, με ένα εξαιρετικά υψηλού επιπέδου ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το νοσοκομείο έχει ανοίξει τις πόρτες του και στους μη στρατιωτικούς. Η αύξηση των προσερχομένων στο νοσοκομείο είναι τεράστια. Είναι η κοινωνική παρουσία των Ε.Δ, είναι η συμμετοχή σε αυτή την κοινωνία που θέλει όσο μπορεί να την υπηρετεί και να προσφέρει σε αυτήν».

Διαβάστε ακόμη

Στην 1η Στρατιά έφτασε ο Φώτης Κουβέλης (φωτ.)

Στο Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ε.Ε. ο Φ. Κουβέλης (φωτ.)

Επίσκεψη Κουβέλη στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο (φωτ.)

Διαβάστε επίσης: