Ελλάδα » Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε καταστήματα ενδυμάτων και σούπερ μάρκετ

Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε καταστήματα ενδυμάτων και σούπερ μάρκετ

Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε καταστήματα ενδυμάτων και σούπερ μάρκετ

Στην εξάρθρωση συμμορίας τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές από καταστήματα ενδυμάτων και σούπερ μάρκετ, προχώρησαν ανδρες του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες υπήκοοι Αλβανίας μέλη της σπείρας καθώς και ένας 42χρονος ομοεθνής τους για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται τουλάχιστον επτά ακόμη άτομα.

Ταυτοποιήθηκαν 68 περιπτώσεις κλοπών, ενώ ατασχέθηκαν πάνω από 4.000 τεμάχια ειδών ένδυσης και υπόδησης, 1.000 τεμάχια ειδών οικιακής χρήσεως και προϊόντων σούπερ μάρκετ, έξι μηχανισμοί αφαίρεσης αντικλεπτικών συστημάτων καθώς και τσάντες που χρησιμοποιούσαν για τις κλοπές.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι από το 2016, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει συμμορία και προέβαιναν κατ’ επάγγελμα σε κλοπές ειδών ένδυσης και υπόδησης από επώνυμα καταστήματα κυρίως σε εμπορικά κέντρα, καθώς και προϊόντων από σούπερ μάρκετ, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Επισημαίνεται ότι τα μεγάλα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν από την παράνομη αυτή δραστηριότητά τους, τα επένδυαν σε αγορά οικιών και οχημάτων στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Διαβάστε επίσης: