Λάρισα » Μπένος από Λάρισα: «Έτοιμο το Αρχαίο Θέατρο το 2023» (φωτ.)
ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Μπένος από Λάρισα: «Έτοιμο το Αρχαίο Θέατρο το 2023» (φωτ.)

Μπένος από Λάρισα: «Έτοιμο το Αρχαίο Θέατρο το 2023» (φωτ.)

Μέσω του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας θα πραγματοποιήθηκε διάλεξη το απόγευμα της Παρασκευής στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας
Ομιλητή της εκδήλωσης ήταν ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και Ιδρυτής του σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος. Ο πρώην υπουργός ανέπτυξε όπως ο ίδιος είπε στο κοινό τα τρία επιτυχημένα πρότζεκτ της ζωής του. Η διάλεξη είχε θέμα «Το γοητευτικό ταξίδι από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση μέσα από τρία παραδείγματα: Οι σεισμοί της Καλαμάτας – Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) – Η Πολιτιστική Διαδρομή της Θεσσαλίας».

Μπένος 3

Μπένος 1

«Αποφάσισα σήμερα να μοιραστώ με τους φοιτητές 40 χρόνια του βιωματικού μου έργου, τα τρία μεγάλα έργα της ζωής μου», ανέφερε ο κ. Μπένος.

Διαφωτιστικός όμως ήταν ο ιδρυτής του σωματείου «Διάζωμα» για την εξέλιξη αλλά και την περάτωση του έργου που αφορά το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας. «Την μεθεπόμενη Τρίτη 29 Μαΐου συζητιέται στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη για το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας την οποία χρηματοδότησε το «Διάζωμα». Αυτό θα αποτελέσει την αφετηρία πολύ δυναμικών εξελίξεων. Θα ακολουθήσει μετά το Συμβούλιο η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι θα ανοίξουν οι πύλες για το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας Προκειμένου η Θεσσαλία να μπει στο Παγκόσμιο χάρτη την πολιτιστικών διαδρομών. Όλοι συνεργάζονται και είναι πολύ συνεργάσιμοι», σημείωσε.

Μπένος 5

Μπένος 4

Ο κ. Μπένος αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα λέγοντας ότι «από τη στιγμή που θα αρχίσουν οι εργασίες, οι οποίες είναι δυνατόν να αρχίσουν φέτος Θέλουμε 3-4 χρόνια. Άρα περίπου μέσα στο 2023 το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας αναμένεται να είναι επισκέψιμο».

Διαβάστε επίσης: