Αγροτικά » Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Αγιάς για την αντιχαλαζική προστασία

Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Αγιάς για την αντιχαλαζική προστασία

Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Αγιάς για την αντιχαλαζική προστασία

Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αγιάς επισημαίνονται τα εξής:

«Η ζημιά που υπέστησαν οι γεωργοί του δήμου μας σε Ανάβρα, Γερακάρι, Αετόλοφο και Βαθύρεμα από την χαλαζόπτωση της προηγούμενης Πέμπτης 10 Μαΐου, αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τον ρόλο του αστικού κράτους, κυβέρνηση-περιφέρεια-δήμος, απέναντι στις λαϊκές ανάγκες.

Το πρόβλημα ενεργοποίησης του συστήματος αντιχαλαζικής προστασίας με κεντρική κονσόλα είναι υπαρκτό και γνωστό στις δημοτικές αρχές από την εγκατάστασή του.

Μερικές φορές και ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα δεν είναι δυνατή η μετάδοση του σήματος ενεργοποίησης των κανονιών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Είναι όμως πρόβλημα τεχνικό και μακροχρόνιο το οποίο όφειλαν να έχουν λύσει με τις απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις εδώ και πολλά χρόνια.

Απαιτούσε όμως και απαιτεί την πολιτική θέληση να θεωρούνται πρωτεύοντα τα ζητήματα εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών και η κρατική χρηματοδότηση τους.

Σε αντίθεση με αυτή τη λογική κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμος τα θεωρούν “παθογένειες του παρελθόντος” μη επιτρεπτές για την επίτευξη του στόχου μεγιστοποίησης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Γιαυτό και δεν παρεμβαίνουν για αποφασιστική λύση στο πρόβλημα.

Σχεδιάζουν και υλοποιούν πολιτικές που μειώνουν συνέχεια τις κρατικές χρηματοδοτήσεις των αναγκών του λαού (εξασφάλιση εισοδήματος, παιδεία, υγεία ,κοινωνική πρόνοια, αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία) για να εξασφαλίσουν την προίκα νέων οικονομικών και πολιτικών προνομίων των μεγάλων επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα εξυπηρετούν την κατεύθυνση συγκέντρωσης του αγροτικού κεφαλαίου σε χέρια λίγων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων, πετώντας εκτός της παραγωγής τους μεσαίους και φτωχούς αγρότες που δεν διαθέτουν τα κεφάλαια για να εξασφαλίσουν την παραγωγή τους.

Καλούμε τους αγρότες της περιοχής, με τη μαζική δράση μέσω των αγροτικών συλλόγων και τη συμμαχία τους με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους που πλήττονται από αυτή την πολιτική, να διεκδικήσουν άμεση λύση των προβλημάτων εξασφάλισης της παραγωγής τους.

Να μην ενστερνιστούν τις λογικές απαξίωσης του συστήματος αντιχαλαζικής προστασίας, που μεθοδικά προβάλλονται  για να δικαιολογήσουν την άρνηση του κράτους να χρηματοδοτήσει την βελτίωση-συντήρηση λειτουργίας του και προσπαθούν να τους στρέψουν σε λύσεις που απαιτούν κεφάλαια που δεν διαθέτουν με αποτέλεσμα την επιτάχυνση απομάκρυνσής τους από την αγροτική παραγωγή.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και μέσα στον αρνητικό συσχετισμό του δημοτικού συμβουλίου για τα παραπάνω ζητήματα αλλά η πάλη μας θα έχει περισσότερα και γρηγορότερα αποτελέσματα όταν είναι συνδυασμένη με την μαζική πάλη των λαϊκών οργανώσεων».

Διαβάστε επίσης: