Λάρισα » Κουβέλης: «Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΤΑ

Κουβέλης: «Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Κουβέλης: «Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Πολλαπλά ήταν τα μηνύματα που έστειλε από το ΑΤΑ που επισκέφτηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Κουβέλης μίλησε για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αλλά και την στάση και συμπεριφορά του Ερντογάν . Κατηγόρησε την Τουρκία για την παράνομη κράτηση των δύο στρατιωτικών, αναφέρθηκε στο προσφυγικό αλλά και στη παραίτηση του προέδρου του ΣΤΕ.

Πιο αναλυτικά μιλώντας προς τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρθηκε στη στάση του Ταγίπ Ερντογάν. «Είμαστε σε μια περίοδο που η γειτονική χώρα, η Τουρκία, εντείνει την επιθετική ρητορική της, αναδεικνύοντας ως δήθεν υπαρκτά ζητήματα αμφισβήτησης αναφορικά με τα Ελληνικά νησιά. Ο Ερντογάν θέλει με αυτή του την ρητορική να πετύχει την αναθεώρηση των συνθηκών. Εμείς ως χώρα θέλουμε την προαγωγή της συνεργασίας. Η Ελλάδα δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ο Ερντογάν με αυτή τη ρητορική του θέλει να πετύχει να βρεθεί κοντά στη Κυπριακή ΑΟΖ», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.
Μάλιστα αναφέρθηκε και στο χαμό του το Γιώργου Μπαλταδώρου του πιλότου του Mirage που κατέπεσε στη Σκύρο. «Αποτίουμε τιμή στο Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο. Έναν γενναίο αξιωματικό. Ο χαμός του ήταν το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συμπεριφοράς της Τουρκίας αναφορικά με τις παραβάσεις και τις παραβιάσεις».
Αναφορικά με τους δύο στρατιωτικούς που παράνομα κρατούνται στη Τουρκία σημείωσε «ότι οι προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο έχουν ενταθεί, αλλά δεν μπορεί κανείς να προσδιορίσει πότε θα απελευθερωθούν».
Ο κ. Κουβέλης επισκέφτηκε τον καταυλισμό προσφύγων στο Κουτσόχερο παρατηρώντας ότι έχουν αυξηθεί και πάλι οι ροές από την Τουρκία.
Τέλος σχολιάζοντας την παραίτηση του προέδρου του ΣΤΕ ανέφερε με νόημα ότι « Ένας Πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν παραιτείται και μάλιστα δεν παραιτείται δικαιολογώντας την πράξη με όσα κατά την γνώμη του συγκροτούν επιχειρήματα», κατέληξε.

Ο Φώτης Κουβέλης δέχθηκε δώρα από τον Αρχηγό ΑΤΑ μεταξύ αυτών και ένα ομοίωμα F-16.

Κουβέλης 2

Κουβέλης 3

Κουβέλης 4

Δείτε video από τις δηλώσεις και την ομιλία του

Τι έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του ΑΤΑ ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης:

Σημείωμα Κουβέλη

Διαβάστε ακόμη

Στο ΑΤΑ ο Φ. Κουβέλης (φωτ.)