Πολιτισμός » Ημερίδα για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ»

Ημερίδα για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Ημερίδα για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η Ιστορική – Λαογραφική Ένωση Λάρισας «Αλησμόνητες Πατρίδες» διοργανώνει την πρώτη της ημερίδα αυτή την Κυριακή 20 Μαΐου στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο Larissa Imperial με θέμα «Πατρίδων Μνήμες: «Από τον Πόντο στη Λάρισα – Η γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας» Στην ημερίδα θα μιλήσουνε η Διδάκτορας και Φιλόλογος κ. Σοφία Καστανίδου – Αραμπατζή με θέμα «Τεμέτερον, ένα βαθύ συναίσθημα», η Φιλόλογος και Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια κ. Μαρία Βουβούση με θέμα «Η εκπαίδευση στον Πόντο», ο  Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης πατέρας Νεόφυτος Μάχος με θέμα «Μονή Σουμελά» και η συγγραφέας και ποιήτρια κ Μαρία Αράπκουλε με θέμα «Πόντιοι ήσαν οι πρώτοι κάτοικοι της Γιάννουλης».

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει το τμήμα ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής του Συγχρόνου Ωδείου Λάρισας με τη συμμετοχή των εξαιρετικών μουσικών Σταύρου Παπαδόπουλου – ποντιακή λύρα, Στέλιου Ηλιούδη – νταούλι και την τραγουδίστρια  Σοφία Μπακάλογλου.

αλησμόνητες Λογοτυπο1

Το νεοσύστατο τμήμα Χορωδίας της Ιστορικής – Λαογραφικής Ένωσης Λάρισας, με υπεύθυνο διαδασκαλίας  τον κ. Αλέξανδρο Κωνσταντίνου θα ερμηνεύσει τα τραγούδια «Από ξένο τόπο», «Απάνω στην τριανταφυλλιά», «Απόψε τα μεσάνυχτα», «Σαράντα μήλα κόκκινα».

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντιπρόεδρος των Αλησμόνητων Πατρίδων κ. Νίκος Ζαρκογιάννης, τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης θα επιμεληθεί ο Ιστορικός Ερευνητής και Εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου κ. Κωνσταντίνος Σπανός. Συνδιοργανωτής της ημερίδας είναι ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Σωτήρος, της συνοικίας Αβέρωφ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.