Λάρισα » Μεταφορά των Αρχείων Ν. Λάρισας

Μεταφορά των Αρχείων Ν. Λάρισας

Μεταφορά των Αρχείων Ν. Λάρισας

Τα Αρχεία Ν. Λάρισας υποδέχονται την Πέμπτη 17 Μαΐου για τελευταία φορά  μαθητές στο κτήριο της οδού Σκαρλάτου Σούτσου για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζω τα μνημεία της πόλης μέσα από αρχειακά τεκμήρια».  

Το πρόγραμμα προσφερόταν 2 χρόνια και το παρακολούθησαν 400 μαθητές.  Παράλληλα, είναι και η τελευταία ημέρα  χρήσης του κτηρίου από τα Γενικά Αρχεία. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει μεταφορά του αρχειακού υλικού και της βιβλιοθήκης και η υπηρεσία θα λειτουργεί πλέον συγκεντρωμένη στο 3ο χλμ. Π.Ε.Ο. Λάρισας-Θεσσαλονίκης.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Λαρισαίων καταρχάς για την απόφαση του 1990 να παραχωρήσει το κτήριο στην προς σύσταση υπηρεσία, αλλά  και για τη φιλοξενία του τα τελευταία χρόνια. Είναι θλιβερό το γεγονός ότι μία προσωπική αντιπαράθεση μας στερεί πολύτιμο χώρο στο χαρακτηριστικό αυτό κτήριο, αλλά οφείλουμε να σεβαστούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης και τις ανάγκες του Δήμου.

Την ερχόμενη εβδομάδα επομένως αναστέλλονται οι λειτουργίες  της υπηρεσίας ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά και έως το τέλος του μήνα θα είναι διαθέσιμο όλο το αρχειακό υλικό στους χρήστες. Θα γίνει σχετική ενημέρωση για την έναρξη λειτουργίας της βιβλιοθήκης.

Σημειώστε λοιπόν τα νέα στοιχεία επικοινωνίας: 3ο χλμ. Π.Ε.Ο. Λάρισας-Θεσσαλονίκης, τηλέφωνο 2410 281425, e-mail: mail@gak.lar.sch.gr, και ώρες κοινού 09.00-14.30».

Διαβάστε επίσης: