Αγροτικά » Λαμπρούλης για την διακοπή ηλεκτροδότησης στον ΤΟΕΒ Μάτι – Τυρνάβου – Αμπελώνα

Λαμπρούλης για την διακοπή ηλεκτροδότησης στον ΤΟΕΒ Μάτι – Τυρνάβου – Αμπελώνα

Λαμπρούλης για την διακοπή ηλεκτροδότησης στον ΤΟΕΒ Μάτι – Τυρνάβου – Αμπελώνα

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Για τη διακοπή ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ Α.Ε. στον ΤΟΕΒ – Μάτι – Τυρνάβου – Αμπελώνα στο Νομό Λάρισας» κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

Στην επίκαιρη ερώτηση επισημαίνονται τα εξής:

«Αντιμέτωποι με ένα τεράστιο πρόβλημα που μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τη σοδειά τους, βρίσκονται οι αγρότες που ανήκουν στον ΤΟΕΒ (Μάτι – Τύρναβο – Αμπελώνα) με έδρα τον Αμπελώνα στο Νομό Λάρισας.

Λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ Α.Ε. η εταιρεία προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει η άρδευση νερού (λόγω μη λειτουργίας των αντλιοστασίων) και κατ’ επέκταση το πότισμα των καλλιεργειών (δενδρώδεις καλλιέργειες, περιβόλια, καλαμπόκι, βαμβάκι κ.ά.).

Παρά τις πολύμηνες συζητήσεις μεταξύ των αρμοδίων (ΤΟΕΒ, ΔΕΗ, κυβέρνηση) το πρόβλημα μέχρι σήμερα παραμένει. Η ΔΕΗ ζητάει το 30% συνολικών οφειλών ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ που, όπως ισχυρίζεται, δεν έχει να καταβάλει ο ΤΟΕΒ.

Μάλιστα αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο με αυξημένες ανάγκες για άρδευση και οι επιπτώσεις στην παραγωγή θα είναι καταστροφικές

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε τι ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, να εξασφαλιστεί άμεσα, μόνιμα, με επάρκεια, με φθηνό νερό η άρδευση της περιοχής;».