Λάρισα » Κούβελα από Λάρισα: Βγήκε χαμένη η γυναίκα στη κρίση
ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Κούβελα από Λάρισα: Βγήκε χαμένη η γυναίκα στη κρίση

Κούβελα από Λάρισα: Βγήκε χαμένη η γυναίκα στη κρίση

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα την Πέμπτη 17 Μαΐου, η κα. Φωτεινή Κούβελα- Ύ που είναι και κεντρική ομιλήτρια της ημερίδας με θέμα: «Πολιτικές Ισότητας-Γυναίκα και Κοινωνία σε περίοδο κρίσης» παραχώρησε συνέντευξη τύπου για θέμα που αφορούν την ισότητα.
Η κα Κούβελα τόνισε ότι η Γραμματεία παλεύει για την εξομάλυνση της ένφυλης ανισότητας. «Θέλουμε να ακούσουμε τις γυναίκες οι οποίες μπορούν να μας προτείνουν λύσεις», είπε.
«Οι γυναίκες είναι οι πλέον χαμένες της κρίσης καθώς έχασε σε επίπεδο ανεργία όλα αυτά τα χρόνια», σημείωσε η Γενική Γραμματέας Ισότητας. Μάλιστα υποστήριξε ότι έρευνες έδειξαν ότι το αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει η Ε.Ε
Μάλιστα αναφέρθηκε στους στόχους της κυβέρνησης που αφορούν την ισότητα που θα αφορούν γυναίκες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε σχέση με την εργασία, την επιχειρηματικότητα, την Παιδεία και άλλους τομείς.
Τέλος ανέφερε ότι επιβάλλεται ως μαθήματα στο σχολείο να μπουν η ισότητας των δύο φύλων η σεξουαλική αγωγή.
Η ημερίδα διοργανώνεται από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων