Εκπαίδευση » Ενημέρωση για την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής -Δήλωση Προτίμησης μαθητών/τριων

Ενημέρωση για την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής -Δήλωση Προτίμησης μαθητών/τριων

Ενημέρωση για την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής -Δήλωση Προτίμησης μαθητών/τριων

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές, ανανεώσεις εγγραφών καθώς και οι μετεγγραφές  σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019 γίνονται αποκλειστικά Ηλεκτρονικά από τη 14η Μαΐου και ώρα 10:00 έως και την 31η Μαΐου και ώρα  14:00. 

Αναφορικά με τις ΣΜΕΑΕ Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών που τώρα φοιτούν στη Γ’ τάξη Ειδικού Γυμνασίου ή Δ’ τάξη Γυμνασίου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου και επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ. Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης υποβάλλουν και οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών που φοιτούν στη Γ΄ Τάξη Γυμνασίου , στην Α΄ Λυκείου και στη Β΄ Λυκείου σε Μουσικά Σχολεία κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-18.

Οι μαθητές /τριες ή οι κηδεμόνες σε περίπτωση ανήλικων μαθητών μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής -Δήλωση Προτίμησης» για το σχολικό έτος 2018-2019 μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://e-eggrafes.minedu.gov.gr συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Για την είσοδο στην εφαρμογή e-εγγραφές, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί Γ Γ Π Σ (taxis).  Επίσης, στην περίπτωση κατά την οποία οι αιτούντες/αιτούσες κηδεμόνες ή ενήλικοι/ες μαθητές/τριες δεν διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.

Οι Διευθυντές/ντριες των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων ή Επαγγελματικών Λυκείων διευκολύνουν τους κηδεμόνες που δηλώνουν αδυναμία να υποβάλουν μόνοι τους την Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής – Δήλωση προτίμησης. Η Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης υποβάλλεται από τον κηδεμόνα που έχει δηλωθεί στο πληροφοριακό σύστημα Μyschool.

Οι αιτούντες/αιτούσες κατά την είσοδό τους στην εφαρμογή e-εγγραφές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις τάξεις, τα μαθήματα επιλογής, την ομάδα προσανατολισμού των ΓΕ.Λ., τους τομείς και τις ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. στις οποίες δικαιούνται να εγγραφούν.

Η σχετική εγκύκλιος με αριθμό πρωτ. Φ1.α/73611/Δ4/09-05-2018 έχει ήδη αποσταλεί στις σχολικές μονάδες και βρίσκεται αναρτημένη και στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε Λάρισας.

Διαβάστε επίσης: