Ελλάδα » «Ψυχώ» στη Νέα Σμύρνη…

«Ψυχώ» στη Νέα Σμύρνη…

«Ψυχώ» στη Νέα Σμύρνη…

Το διαβόητο «Ψυχώ» του Άλφρεντ Χίτσκοκ φέρνουν στο νου οι αποκαλύψεις σχετικά με τον 38χρονο που σκότωσε τη μητέρα του με κουζινομάχαιρο στη Νέα Σμύρνη.

Ο δράστης φέρεται να περιέγραφε σε ακατάληπτα σημειώματα πώς έσφαξε τη μητέρα του και ότι με το μαχαίρι που την κατακρεούργησε έκοβε το φαγητό του, ο οποίοςσυνέχιζε ατάραχος την καθημερινότητά του, παρά το σκηνικό «Ψυχώ» που είχε στήσει τοποθετώντας τη νεκρή 64χρονη καθισμένη σε μια καρέκλα.

Ο,τι έκανε καταγράφηκε μέσα στο διαταραγμένο μυαλό του ως ένας δίκαιος θάνατος και θέλησε να κρατήσει ζωντανή την εικόνα, καταγράφοντας ακόμη και την ακριβή ώρα της σφαγής σε σημειώματα που άφηνε πάνω στα τραπεζομάντιλα, τα οποία είχε κεντήσει η μητέρα του.

Στιγμές νωρίτερα είχε καρφώσει τα κουζινομάχαιρα 38 φορές -όσα και τα χρόνια του- στο σώμα της γυναίκας που τον έφερε στον κόσμο! Επειτα πήγε στην κουζίνα, τα έπλυνε και σημείωσε ακριβή ώρα θανάτου. Την επομένη -στις 8 Μαΐου- άφησε πάνω στο τραπέζι ακόμη ένα σημείωμα από τα πολλά.

Eμμονές

«Δέχομαι επιθέσεις. Δεν μου αποδίδεται ό,τι μου αναλογεί. Δεν δίνω το δικαίωμα ούτε σε έναν να με αμφισβητεί, όπως και όσο να το θέλει» γράφει στο παραλήρημά του. Οι εμμονές τού υπαγορεύουν και το επόμενο σημείωμα, μία ημέρα προτού ανοίξουν την πόρτα οι αστυνομικοί και αποκαλύψουν τη φρίκη:

«Ο θάνατος αυτός είναι δίκαιος, επειδή η Α.Κ. δεν μπορεί να διεξάγει οποιοδήποτε είδος πίεσης πάνω μου. Η γυναίκα αυτή, παρά τη θέλησή μου, παρά την εχθρική μας σχέση, έδωσε με την ειδικό την είδηση για οιονεί βλάβη. Με επιβουλή της Μασονίας και της σύμπραξής της, η κατάσταση εναντίον μου έτεινε από το κακό στο χειρότερο. Η στάση της Α.Κ. εναντίον μου είναι διαφανής. Ως εκ τούτου η ψυχή μου, όπως μπορούν να γνωρίζουν όλοι όσοι με γνωρίζουν, προσωπικά πρόκειται για υπόθεση θανάτου ενός εκπροσώπου της Μασονίας. Φτάνουν οι πράξεις της μητρός μου εναντίον μου».

Ο 38χρονος σπούδασε φυσικομαθηματικός, όπως και ο αδελφός του που εργάζεται χρόνια στο εξωτερικό. Εκείνος έμεινε με τη συνταξιούχο γεωλόγο μητέρα του, ωστόσο η κατάστασή του γινόταν όλο και χειρότερη, ώσπου θεώρησε ανακούφιση το να την κατασφάξει με τα κουζινομάχαιρα, που τα έπλυνε από το αίμα και τα χρησιμοποίησε τις επόμενες μέρες.

«Δεν μπορώ να τον εκπροσωπήσω», λέει ο Κούγιας

Εν τω μεταξύ ο γνωστός ποινικολόγος κ. Αλέξης Κούγιας γνωστοποίησε ότι δέχτηκε πρόταση να ανάβει την υπεράσπισή του, αλλά όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γρφείου του είναι αδύνατη η συνενόση μαζί του:

«Ο πατέρας του κατηγορουμένου Κ.Ι, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, αφαίρεσε τη ζωή της μητέρας του και παρέμεινε μπροστά στο πτώμα της επί τρείς ημέρες, ανέθεσε στο γραφείο μας και συγκεκριμένα στον κ. Κούγια τη υπεράσπιση του.

Η δικηγόρος του γραφείου μας κα Ευαγγελία Καστρινάκη επισκέφθηκε τον κατηγορούμενο, ο οποίος κρατείται στην Ασφάλεια Αττικής, αλλά η κατάσταση της ψυχικής του υγείας ήταν τέτοια, ώστε τελικά ήταν αδύνατη η συνεννόηση μαζί του και η υπογραφή από αυτόν εγγράφου που να ορίζει δικηγόρο του τον κ. Κούγια, και εξουσιοδότησης, ώστε να πάρουμε αντίγραφα δικογραφίας.

Κατόπιν αυτού και όπως επιβάλλει ο Κώδικας Δικηγόρων, αφενός μεν είναι αδύνατον να εκπροσωπήσουμε νομίμως το συγκεκριμένο κατηγορούμενο, αφετέρου όμως ανακύπτει τεράστιο θέμα νομιμότητας των διαδικασιών που θα ακολουθήσουν (απολογία στον Ανακριτή και διάφορες άλλες διαδικαστικές πράξεις μέχρι την ολοκλήρωση της ανακρίσεως), αφού κατά τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (άρθρο 80), εάν ο κατηγορούμενος ήδη κατά το στάδιο της ανάκρισης δεν μπορεί να παρακολουθήσει την ποινική διαδικασία λόγω διατάραξης των πνευματικών του λειτουργιών, είναι υποχρεωτική η αναστολή της διαδικασίας, αφού προηγηθεί διενέργεια πραγματογνωμοσύνης που διατάσσεται από τον Ανακριτή».