Οικονομία » Επιμελητήριο: Έρχονται οι Σέρβοι στη Λάρισα
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ

Επιμελητήριο: Έρχονται οι Σέρβοι στη Λάρισα

Επιμελητήριο: Έρχονται οι Σέρβοι στη Λάρισα

Χαμόγελα μεταξύ των μελών της Δ.Ε του Επιμελητηρίου Λάρισας προκάλεσε η ολοκλήρωση της έκθεσης που αφορούσε την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων το περασμένο Σαββατοκύριακο στο κέντρο του Βελιγραδίου και στο οποίο συμμετείχε το Επιμελητήριο με πραγματικά δυναμική παρουσία μέσων Λαρισαίων εκθετών.

Κατά γενική ομολογία τα Λαρισινά προϊόντα εντυπωσίασαν με την ποιότητα αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τόσο στην έκθεση όσο και στις b2b συναντήσεις με επιχειρήσεις και το Επιμελητήριο της Σερβίας, το οποίο έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την εισαγωγή προϊόντων από την περιοχή μας. Σημαντικό ήταν το ενδιαφέρον για τα κρασιά, τα τυριά, το τσίπουρο και άλλα προϊόντα.
Επίσης ξεχώρισε η συνάντηση με εκπροσώπους αλλά και με τον ίδιο το ιδιοκτήτη των σούπερ μάρκετ Veropoulos, που στη Σερβία είναι μια από την πιο δυνατές επιχειρήσεις του κλάδου.

Αυτό όμως που φάνηκε μετά την ολοκλήρωση των επαφών είναι η προσπάθεια για απλούστευση των διαδικασιών αναφορικά με τις εισαγωγές των προϊόντων. Μάλιστα «μαγειρεύεται» επίσκεψη των Σέρβων πιθανότατα έως το Σεπτέμβριο με πλήρη αποστολή που πιθανόν να περιέχει και στελέχη από τον τομέα τουρισμού του Μητροπολιτικού Δήμου του Βελιγραδίου, ο οποίος εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για θρησκευτικό τουρισμό στη Λάρισα αλλά και ευρύτερα σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Μια συνεργασία μόλις ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς…

Π.Γ