Πολιτισμός » Ξενάγηση στην έκθεση ζωγραφικής «Γη των ανθρώπων»

Ξενάγηση στην έκθεση ζωγραφικής «Γη των ανθρώπων»

Ξενάγηση στην έκθεση ζωγραφικής «Γη των ανθρώπων»

Την Πέμπτη στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί ελεύθερη ξενάγηση από την επιμελήτρια και τον ζωγράφο, στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Μύλου.

Πηγή έμπνευσης για την εικαστική έκθεση του Στέφανου Φωλίνα αποτέλεσε το ομότιτλο λογοτεχνικό βιβλίο του συγγραφέα Αντουάν Ντε Σεντ –Εξιπερί.

Ο ζωγράφος βρισκόμενος στο μονοπάτι της αναζήτησης της προσωπικής του εκφραστικότητας, εξερευνά την τέχνη των πρωτόγονων και δημιουργεί τη δική του σύγχρονη εικαστική πραγματικότητα.

Η τέχνη του δανείζεται φόρμες από προϊστορικούς λαούς, είναι πληθωρική και πολύπλευρη. Το έργο του συντίθεται από έντονα στοιχεία του δυτικού πριμιτιβισμού, ενώ χαρακτηριστική είναι η ευαισθησία και η ένταση που δίνει στο χρώμα, στη γραμμή και στην υφή. Επίκεντρο του ενδιαφέροντος του, ο άνθρωπος.

ΓΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (1)

Την επιμέλεια της έκθεσης, έχει η ιστορικός τέχνης και εικαστικός Αντιγόνη Καψάλη.

Ο Στέφανος Φωλίνας ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα. Είναι περιβαλλοντολόγος – χαρτογράφος και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πρόκειται για την τέταρτη ατομική του έκθεση, ενώ έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίγραφα δύο έργων του, τα «Θεσσαλικά άλογα» και οι «Θεσσαλές», κοσμούν τις ανακαινισμένες αίθουσες του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 18/5.

Διαβάστε επίσης: