Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Μαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ στο κέντρο της Λάρισας

Μαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ στο κέντρο της Λάρισας

Μαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ στο κέντρο της Λάρισας

Μαθητές και μαθήτριες, 146 τον αριθμό, από 6 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λάρισας παρουσιάζουν δρώμενα παραστατικών τεχνών την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 στις 11:30. π.μ σε 5 κεντρικά σημεία της πόλης (Αρχαίο θέατρο, Κούμα και Ρούσβλετ, Παπακυριαζή, πλατεία Ταχυδρομείου, Κεντρική πλατεία)

Το φεστιβάλ «Και αν ήσουν εσύ; – 2018», το οποίο παρουσιάζεται με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και την υποστήριξη των θεατροπαιδαγωγών του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι αποτέλεσμα καλλιτεχνικών εργαστηρίων, που έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές, να συναντηθούν και να δημιουργήσουν μέσα από τις τέχνες. Ανάμεσα στους μαθητές παιδιά πρόσφυγες που μέσω του προγράμματος αλληλοεπίδρασαν με τους συνομηλίκους τους, αντάλλαξαν συναισθήματα και περάσανε χρόνο μαζί.

Τα εργαστήρια διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος  «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες αξιοποίησαν τεχνικές θεάτρου-ντοκουμέντο, τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και με βιωματικές δραστηριότητες δημιούργησαν θεατρικά δρώμενα βασισμένα στα ντοκουμέντα καθώς και σε κείμενα σχετικά με τη διαφορετικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή. Κάθε ομάδα μαθητών θα βγει στην πόλη, στον δικό της «σταθμό» προκειμένου να περάσει το μήνυμα της στους περαστικούς – θεατές.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν τα σχολεία: 1ο Γυμνάσιο Λάρισας, 3ο Γυμνάσιο Λάρισας, 5ο Γυμνάσιο Λάρισας , 8ο Γυμνάσιο Λάρισας, 9ο Γυμνάσιο Λάρισας, 10ο Γυμνάσιο Λάρισας.

Συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί: Ευθαλία Κολοκοτρώνη, Ελένη Σκεμπέ, Σκουμή Σοφία, Βουλάγκας Ευάγγελος, Αποστολίνα Σοφία, Θεοδωροπούλου Ιωάννα, Ζωή Δεληζώνα, Βικτωρία Κανάκη, Μαρία Γούλα, Άννα Σπυροπούλου, Αναστασία Πατρώνα, Μάρθα Μαχαίρα, Ρούλα Παλαιομίχα, Κατερίνα Ζησοπούλου, Μαρίνα Γούλα, Θεοδώρα Τερζούδη, Νάντια Παπαδοπούλου, Φανή Τσολάκη, Ευαγγελία Μουλώτσιου, Ευαγγελία Λιόλιου, Ισμήνη Κουτούδη

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Δείτε περισσότερα: https://www.humanrights.theatroedu.gr

Θεατροπαιδαγωγός:  Αγλαΐα Νάκα

Συντονισμός: Χριστίνα Κρίθαρη, Αγλαΐα Νάκα , Αχίλλειος Κουτελίδας
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Με την υποστήριξη της συντονίστριας εκπαίδευσης προσφύγων κ. Δήμητρας Μακρή .
Συνεργασία: Αντιδημαρχία  Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο (ESTIA)

Πληροφορίες.: 210-6541600 / www.Theatroedu.gr