Οικονομία » Λαρισαίοι φοροτεχνικοί «πλημμύρισαν» την αίθουσα της ΔΕΥΑΛ για την ημερίδα της ΕΦΕΕΛ (φωτ.)

Λαρισαίοι φοροτεχνικοί «πλημμύρισαν» την αίθουσα της ΔΕΥΑΛ για την ημερίδα της ΕΦΕΕΛ (φωτ.)

Λαρισαίοι φοροτεχνικοί «πλημμύρισαν» την αίθουσα της ΔΕΥΑΛ για την ημερίδα της ΕΦΕΕΛ (φωτ.)

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Λάρισας (Ε.Φ.Ε.Ε.Λ) διοργάνωσε φορολογική ημερίδα το Σάββατο 14 Μαΐου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων της  ΔΕΥΑΛ με την επιστημονική  ομάδα  του TAXHEAVEN.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με παρουσία φοροτεχνικών , εφοριακών ,οικονομολόγων  αναλύθηκαν διεξοδικά όλες οι τρέχουσες υποχρεώσεις ,  οι  πολλές και  μεγάλες αλλαγές που φέρνει το νέο έντυπο Ε3  με την εναρμόνιση στα  ΕΛΠ όλων των επιχειρήσεων (με απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία ).

Στα θέματα που έγινε ιδιαίτερη αναφορά και λόγω των προβλημάτων που ανακύπτουν  εξ αίτιας  της πρώτης εφαρμογής ήταν:

«Πριν την συμπλήρωση του Ε3 υπολογίστε εξωλογιστικά το αποτέλεσμα  επειδή με τους νέους κωδικούς και έως ότου κατανοηθούν  από τους συναδέλφους  είναι επικίνδυνο να προβούν σε λάθη.

Μπλοκάκηδες με ΚΑΔ που παραπέμπει σε εμπορία θα πρέπει να προβούν σε μεταβολή στο μητρώο της Δ.Ο.Υ.  καθώς δεν έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την σχετική ένδειξη. Η μεταβολή θα πρέπει να γίνει  εκπρόθεσμα με ημερομηνία μέχρι 31-12-2017

Οι ασφαλιστικές εισφορές  εφόσον καταβληθούν εμπρόθεσμα εκπίπτουν στο έτος που αφορούν, γι αυτό είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε επακριβώς το ποσό της ασφαλιστικής εισφοράς που επιβαρύνει τον φορολογούμενο ασφαλισμένο για το έτος 2017».

Η ενημέρωση διήρκησε όλη την ημέρα και τέλειωσε στις 20.00 το βράδυ, ενώ οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των συμμετεχόντων θα αποσταλούν από την επιστημονική ομάδα του TAXHEAVEN ηλεκτρονικά σε όσους το παρακολούθησαν.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

φοροτεχνικοι (2)

φοροτεχνικοι (4)

φοροτεχνικοι (1)

φοροτεχνικοι (3)

φοροτεχνικοι (5)