Λάρισα » Εκδήλωση Ομίλου UNESCO ν. Λάρισας για την αρχαιοκαπηλία

Εκδήλωση Ομίλου UNESCO ν. Λάρισας για την αρχαιοκαπηλία

Εκδήλωση Ομίλου UNESCO ν. Λάρισας για την αρχαιοκαπηλία

(φωτ. αρχείου)

Η μάστιγα της αρχαιοκαπηλίας πλήττει ιδιαιτέρως τις χώρες όπως η Ελλάδα με πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα και ο Νομός Λάρισας είναι μια περιοχή με διαχρονική παρουσία από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας και έχει υποστεί τέτοια κρούσματα.

Την Τετάρτη 23 Μαΐου στις 19.00 το απόγευμα στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, με πρωτοβουλία του Τοπικού Ομίλου για την UNESCO N.Λάρισας και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του θέματος της αρχαιοκαπηλίας.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «την εισήγηση θα κάνει η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, Δρ. ‘Ελενα Κόρκα.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να ενημερωθούν τα μέλη των θεσμικών φορέων αλλά και οι πολίτες για το νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας και τις διεθνείς συμβάσεις ενάντια στην παράνομη διακίνηση των πολιτιστικών αγαθών.

Επίσης, θα παρουσιαστεί το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για τη σημασία της προστασίας και διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς η απώλεια της συνδέεται άμεσα με την απώλεια της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας ενός λαού.

Κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή των Δήμων του Νομού Λάρισας για την ενημέρωση τους και την ευαισθητοποίηση τους στην περιφρούρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Διαβάστε επίσης: