Οικονομία » Δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου Λάρισας στο «Greek Weekend» στο Βελιγράδι
ΤΑ ΛΑΡΙΣΙΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΕΚΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ-ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου Λάρισας στο «Greek Weekend» στο Βελιγράδι

Δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου Λάρισας στο «Greek Weekend» στο Βελιγράδι

Σε ένα φεστιβάλ που «γέμισε» Ελλάδα το κέντρο του Βελιγραδίου συμμετείχε με δικό του εκθεσιακό χώρο και με δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις το Επιμελητήριο Λάρισας. Το 3rd Greek Weekend in Belgrade (3ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι) είναι πλέον θεσμός και φέτος διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (1)

Η έκθεση με φεστιβαλικό χαρακτήρα είχε ως σκοπό να παρουσιάσει τις ελληνικές επιχειρήσεις, την παραγωγή, την παράδοση, τον πολιτισμό, ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και γενικότερα την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (25)

Εκθέτες ήταν τουριστικοί οργανισμοί, διανομείς τροφίμων και ποτών από όλη την Ελλάδα, τράπεζες και άλλοι οργανισμοί. Ο κύριος λόγος της διοργάνωσης του Ελληνικού Σαββατοκύριακου στην Σερβία είναι οι παραδοσιακά φιλικές σχέσεις των δύο λαών. Η εκδήλωση προώθησε την περαιτέρω προσέγγιση μεταξύ των δύο χωρών μας σε πολιτιστικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (1)

Το περίπτερο του Επιμελητηρίου Λάρισας πραγματικά εντυπωσίασε. Εκτέθηκαν προϊόντα όπως ντόπια τυριά και φέτα, τσίπουρο, ούζο, ποικιλίες ντόπιων  κρασιών, γλυκά και παρασκευάσματα από ντόπια προϊόντα, κρεατικά, αρωματικά αποξηραμένα φυτά, φυσικά προϊόντα περιποίησης κ.α

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (2)

Στην τελετή έναρξης της έκθεσης συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος αλλά και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο Βελιγράδι προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια των τοπικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της εξωστρέφεια.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (3)

Κατά την τελετή έναρξης ο κ. Γιαννακόπουλος σημείωσε ότι «χρειάζεται η Ελλάδα και η Σερβία μαζί, να κάνουμε συνέργειες και συνεργασίες αλληλεγγύης. Ευχαριστούμε για την προτίμηση της φίλης Σερβίας στα ελληνικά προϊόντα συμπεριλαμβανομένου και του τουριστικού προϊόντος. Στόχος του Επιμελητηρίου μας είναι να προωθεί την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας», κατέληξε

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (4)

Τον εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Λάρισας επισκέφτηκε ο ιδιοκτήτης των «Σούπερ Μάρκετ Veropoulos», Νίκος Βερόπουλος που είναι από τις καλύτερες επιχειρήσεις του συγκεκριμένου τομέα στη Σερβία. Στο χώρο της έκθεσης των επιχειρήσεων της Λάρισας βρέθηκε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Σερβία Ζαφείρης Λαμπαδαρίδης.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (6)

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ ρεπορτάζ για τον Εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Λάρισας έκανε το κρατικό κανάλι της Σερβίας στο οποίο ο κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται οι τοπικές επιχειρήσεις να κερδίσουν σταδιακά όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (8)

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από πολλά πολιτιστικά και μουσικά προγράμματα. Χορευτικές ομάδες από την Ελλάδα παρουσίασαν διαφορετικούς Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Η  ορχήστρα που έπαιξε  παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική μουσική είχε και αυτή Λαρισινό χρώμα. Πρόκειται για το συγκρότημα «Ελληνική Ψυχή» που απαρτίζεται από Λαρισαίους μουσικούς.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (9)

Η έκθεση έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού – ΕΟΤ, του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας, της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Σερβίας (Hellenic Business Association – HBA), του Τουριστικού Οργανισμού του Βελιγραδίου, Κυβέρνησης της πόλης του Βελιγραδίου και της Beokom

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (10)

Συναντήσεις για διάθεση προϊόντων και τουρισμό

Συναντήσεις με σκοπό την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Λάρισας  αλλά και την συνεργασία των δύο πλευρών- Λάρισας και Βελιγραδίου- για τον τομέα του τουρισμού πραγματοποιήθηκαν πριν από την έναρξη του φεστιβάλ.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (11)

Το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος παρακάθισε σε δείπνο που παρατέθηκε από τον Μητροπολιτικό Δήμο της πόλης του Βελιγραδίου. Στο δείπνο ο κ. Γιαννακόπουλος συζήτησε διεξοδικά με το υπεύθυνο επί τουριστικών θεμάτων του Δήμου Μιόντρακ Πόποβιτς, για την ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού. Μάλιστα από Σερβικής πλευράς υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για θρησκευτικό τουρισμό στη περιοχή της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (12)

Συνάντηση με διευθυντικά στελέχη αλλά και με τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας «Σούπερ Μάρκετ Βερόπουλος» Νίκο Βερόπουλο είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος συνοδευόμενος από Λαρισαίους επιχειρηματίες που βρίσκονται στην αποστολή. Στη συνάντηση εξετάστηκε το ενδεχόμενο διάθεσης προϊόντων στην εν λόγω αλυσίδα με τα μηνύματα να είναι πολύ ενθαρρυντικά. Μάλιστα ακολούθησαν και b2b συναντήσεις οι οποίες είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο επίπεδο συνεργασιών. Άλλωστε οι Σέρβοι ζητούν και καταναλώνουν ελληνικά προϊόντα.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (13)

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (7)

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (25)

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (24)

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (23)

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (22)

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (21)

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (20)

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (19)

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (18)

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (17)

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (16)

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (15)

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (14)

Διαβάστε επίσης: