Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Σήμερα και αύριο στο Αισθητικό Άλσος για την 3η Οικογιορτή
ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΝΤΟΠΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Σήμερα και αύριο στο Αισθητικό Άλσος για την 3η Οικογιορτή

Σήμερα και αύριο στο Αισθητικό Άλσος για την 3η Οικογιορτή

Καταξιωμένοι σεφ παρουσιάζουν παραδοσιακές συνταγές βασισμένες σε αναγνωρισμένα προϊόντα της περιοχής μας

Του Πάνου Γαρουφαλιά

Αναβαθμισμένη και με πολλές εκπλήξεις έρχεται φέτος η 3η Οικογιορτή η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο και την Κυριακή 12-13 Μαΐου στο Αισθητικό Άλσος. Είναι μια γιορτή που θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της την υγιεινή διατροφή αλλά και την παρουσίαση εξαιρετικών συνταγών βασισμένες στα προϊόντα της περιοχής. Στόχος δεν είναι άλλος από το να γνωρίσουμε τα προϊόντα μας τα οποία θα μπορέσουν να ορίσουν την γαστρονομική ταυτότητα του τόπου.

Για τα μικρά παιδιά το πρωί του Σαββάτου θα είναι ένα πραγματικό σχολείο, όπου θα μάθουν πολλά για τη φύση αλλά και τους σπόρους της. Θα μάθουν πως παρασκευάζεται ένα smoothie, πως γίνεται η διαδικασία της σαπωνοποίησης, πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στη διατροφή μας τα βότανα και οι καρποί των δέντρων, πως μπορούν μόνοι τους να φτιάξουν ένα υγιεινό σνακ.

Ομάδες παραγωγών παραδοσιακών σπόρων θα προσφέρουν σπόρους και φυτά ανταλλάσσοντάς τα με τρόφιμα μακράς διαρκείας που θα δοθούν σε αδύναμες οικογένειες.

Το Σάββατο και την Κυριακή στο χώρο θα υπάρχει αγορά Οικοτεχνίας- Χειροτεχνίας.

Τι νέο έρχεται στη φετινή Οικογιορτή

Ποιες όμως είναι αυτές οι εκπλήξεις; Γνωστοί Λαρισαίοι σεφ έχουν βιντεοσκοπηθεί και θα παρουσιάσουν το ερχόμενο Σάββατο το απόγευμα στο πλαίσιο της Οικογιορτής μοναδικές παραδοσιακές συνταγές βασισμένες σε εξαιρετικά τοπικά προϊόντα. Πρόκειται για μια διαδικασία που θα μας μυήσει στην γαστρονομική ταυτότητα του τόπου μας.

Ο καταξιωμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου μαγειρεύει μοναδικά κατσικάκι ΠΟΠ Ελασσόνας με βότανα Ολύμπου. Ο αναγνωρισμένος σεφ Δημήτρης Δημητριάδης θα δείχνει πως φτιάχνεται η παραδοσιακή κρεατόπιτα με πρόβειο. Ο πολύπειρος σεφ Θέμης Σεμερτζίδης θα παρασκευάσει μια παραδοσιακή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.

Εκεί θα δοκιμάσετε και παραδοσιακά εδέσματα από συνεταιρισμούς γυναικών. Θα μάθετε πολλά για την μοναστηριακή κουζίνα και διατροφή από τις μοναχές της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς. Τέλος ο γνωστός σεφ Βασίλης Παναγούλης με το τμήμα Μαγειρικής του ΟΑΕΔ θα παρασκευάσει την ευεργετική σούπα του Ιπποκράτη, πατέρα της Ιατρικής.

Το διήμερο πρόγραμμα της Οικογιορτής το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Μαΐου έχει πλούσιες δράσεις από 10.00 – 14.00. Το Σάββατο θα γίνει βραδιά τοπικής γαστρονομίας από 18.30 – 21.30.

Την Κυριακή οι επισκέπτες θα μυηθούνε στο καλό κρασί με την «Ημέρα Οινογνωσίας» (11.30 – 13.30) και θα έχουν την ευκαιρία να  δοκιμάσουν ντόπιες ποικιλίες κρασιών από 15 τοπικούς οινοποιούς.

Το Σαββατοκύριακο θα λειτουργεί αγορά οικοτεχνίας – χειροτεχνίας 10.00 – 22.00.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

 

Διαβάστε επίσης: