Λάρισα » «Με πήχη την ντροπή»
Ο ΜΑΡΙΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

«Με πήχη την ντροπή»

«Με πήχη την ντροπή»

Για την πρόσφατη εκδήλωση απολογισμού του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη αναφέρεται ο Δημοτικός Σύμβουλος Λαρισαίων κ. Μάριος Ξηρομερίτης:

«Τι απολογισμό να κάνει ένας Δήμαρχος μετά από 4 χρόνια στο τιμόνι του Δήμου Λαρισαίων, όταν βλέπουμε μια ραγδαία αύξηση στα τροχαία ατυχήματα εντός της πόλης; Όταν οι θάνατοι συμπολιτών είναι καθημερινό γεγονός; Τι απολογισμό αλήθεια να κάνετε κύριε Δήμαρχε όταν ενώ γνωρίζετε το πρόβλημα δεν κάνετε ούτε τα βασικά για την επίλυση του;

Σίγουρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απολογισμός ντροπής και λύπης! Το νιώθουν στο πετσί τους οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου, της οδού Βόλου, της Περιφερειακής Τρικάλων στο ύψος του νέου Κοιμητηρίου, στη Νέα Σμύρνη με τις γραμμές του τρένου δίπλα στα σπίτια και στην συνοικία της Χαραυγής αλλά και της  Ανθούπολης όπου η διέλευση βαρέων οχημάτων είναι ρουτίνα αδυσώπητη εξαιτίας του Τελωνείου!

Μια Δημοτική Αρχή που επί 4 συναπτά έτη δεν έπραξε τίποτα και τώρα προεκλογικά ρίχνει άσφαλτο ή «στάχτη στα μάτια» όπως κάνανε οι πολιτικοί παλιάς κοπής. Αφού δεν είχε προγραμματικό ρεαλιστικό σχέδιο δράσης και βρέθηκε τυχαία στο τιμόνι του Δήμου Λαρισαίων,  δεν μπόρεσε να υλοποιήσει ούτε κάτι ελάχιστα στρατηγικό που θα έδινε υπεραξία και ώθηση ανάπτυξης στην πόλη μας που τόσο το χρειάζεται!

Δεν θα αναφερθώ στο κομμάτι της γεωργοκτηνοτροφίας –μιας και ο Δήμος μετά την συνένωση έχει και τέτοια χαρακτηριστικά- όπου δεν έχει συντελεστεί ούτε ένα έργο πλην των κλασσικών υπηρεσιακών, ενώ δεν έχει γίνει και καμία δράση για να πετύχουμε τη βελτίωση και τη στήριξη των δημοτών με υποδομές με τις οποίες θα μπορούσαν να βοηθηθούν. Χάθηκε μια θητεία στην οποία ο Δήμος μας θα μπορούσε να είχε κάνει τις απαραίτητες μεταβολές, τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις  και να αναπτύξει κατάλληλες υποδομές, ώστε να γίνει ελκυστικός και να μπορεί να στηρίζει τις νέες κυψέλες καινοτομίας και επιχειρηματικότητας των συμπολιτών μας.

Δεν θα αναφερθώ εκτεταμένα ούτε στο πολύπαθο δωρεάν δίκτυο WIFI όπου ούτε καν σε κεντρικά σημεία της πόλης δεν υπάρχει κάλυψη και οι δημότες καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους για τα σπίτια και στις επιχειρήσεις τους υψηλά πάγια για να έχουν κατάλληλη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Σε μια Ευρωπαϊκή πόλη που θέλει να είναι ελκυστική αλλά και σύγχρονη για την αύξηση των θέσεων εργασίας στα όρια του Δήμου της καθώς και να για να στηρίζει την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες δεν νοείται να μην έχει ούτε τα αυτονόητα του ασύρματου διαδικτύου και των οπτικών ινών σε όλο το εύρος της. Η Λάρισα δυστυχώς τα χρόνια αυτά κύριε Δήμαρχε, έχασε την ευκαιρία να γίνει μια σύγχρονη «έξυπνη πόλη» και να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων πόλεων που δημιούργησαν κατάλληλες υποδομές σε αυτήν την κατεύθυνση.

Το πολύπαθο ποτάμι της Λάρισας έμεινε στάσιμο και εγκαταλειμμένο. Αντί να αποτελεί ευλογία για τον τόπο μας δεν καταφέρατε να το αξιοποιήσετε και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη την Κεντρική Ελλάδα και για τους επισκέπτες της πόλης μας. Το Αισθητικό Άλσος παρατημένο όλο τον χρόνο περιμένει την Οικογιορτή για να γίνει επισκέψιμο για 2 μόλις μέρες τον χρόνο. Αν λοιπόν βαφτίζει η Δημοτική Αρχή,  Πανελλήνιας εμβέλειας την Οικογιορτή, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ της, αλλά δυστυχώς αρχίζουμε να αμφιβάλλουμε για το αν ο Δήμαρχος ζει και κινείται στην πόλη μας.

Δεν την κατακρίνω την Δημοτική Αρχή και τον κύριο Καλογιάννη γιατί δυστυχώς μας έδειξαν ότι μέχρι εκεί μπορούν. Λυπούμε όμως καθημερινά όταν ακούω τις προτάσεις και σκέψεις των δημοτών που εύκολα θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Αλλά δυστυχώς για την πόλη μας τα αυτονόητα με αυτή τη Δημοτική Αρχή, είναι αδιανόητα…

Αξίζουμε κάτι καλύτερο… Φτάνει πια με την αδιαφορία στα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι πολίτες κουράστηκαν να συναντούν την αδιαφορία και την ανικανότητα επίλυσης των καθημερινών τους προβλημάτων. Βάζουμε ψηλά τον πήχη και ζητάμε για την πόλη μας αυτό που της αξίζει.

Τον πραγματικό απολογισμό και την τελική κρίση θα την κάνουν οι δημότες που έχουν νου και γνώση…».

Διαβάστε επίσης: