Πολιτισμός » «Γλυκυτάτη γαία πατρίς» σήμερα και αύριο στο Θέατρο του Μύλου
ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΒΑΣΑ ΣΟΛΩΜΟΥ - ΞΑΝΘΑΚΗ

«Γλυκυτάτη γαία πατρίς» σήμερα και αύριο στο Θέατρο του Μύλου

«Γλυκυτάτη γαία πατρίς» σήμερα και αύριο στο Θέατρο του Μύλου

Τρία μικρά διηγήματα από το τελευταίο βιβλίο της Βάσας Σολωμού – Ξανθάκη, της συγγραφέως του «Γάμου», με τον τίτλο «Γλυκυτάτη γαία πατρίς», σε σκηνοθεσία και σκηνική μεταφορά της Άννας Βαγενά, θα παρουσιαστούν στη Λάρισα, στο Θέατρο του Μύλου, σήμερα Σάββατο 12 και αύριο Κυριακή 13 Μαΐου και ώρα 9 μ.μ. στο πλαίσιο της Θεατρικής Άνοιξης 2018, που διοργανώνονται από το Θεσσαλικό Θέατρο.

Στην επίσημη παράσταση του Σαββάτου 12/5 στις 9 το βράδυ, θα τιμηθεί η Θεσσαλή συγγραφέας Βάσα Σολωμού – Ξανθάκη από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λάρισας, για την προσφορά της στη λογοτεχνία και στον πολιτισμό της χώρας μας.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Με καταπληκτικές περιγραφές της ζωής των καθημερινών ανθρώπων από τα Αμπελάκια Θεσσαλίας, του χωριού της συγγραφέως και στα τρία διηγήματα κυριαρχεί η αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα. Γιατί το να έχεις ρίζες και να τις υμνείς είναι ίσως η πιο σημαντική ανάγκη της ανθρώπινης ψυχής.

Η γλώσσα και στα 3 διηγήματα, είναι η καθαρεύουσα, αυτή που έχει επικρατήσει να λέγεται στη λογοτεχνία «η γλώσσα του Παπαδιαμάντη». Άψογα ελληνικά, με μοναδικές εικόνες και περιγραφές της όμορφης φύσης του Κισσάβου.

Όταν τέτοια βιώματα καταγράφονται με απλότητα και ακρίβεια είναι καθαρή λογοτεχνία. Δεν υπάρχει ηθικό δίδαγμα ούτε επιμύθιο. Υπάρχει μόνο μια βεβαιότητα τελικά: ότι ζεις μονάχα μια φορά, αλλά αν το κάνεις σωστά, μια φορά είναι αρκετή.

Συντελεστές:

Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Καραγιάννης

Σκηνογραφία: Wasaf Butt

Παίζουν οι:  Άννα Βαγενά, Σταμάτης Γαρδέλης, Κατερίνα Θεοχάρη

Μέρες και ώρες παράστασης: Στο Θέατρο του Μύλου, Θεατρική Άνοιξη 2018, Σάββατο12/5/18 και Κυριακή 13/5/18 στις 9:00 μ.μ.

Διάρκεια: 70λεπτά χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων: 10ευρώ, μειωμένο 5ευρώ (άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι άνω των 65ετών, πολύτεκνοι, εκπαιδευτικοί) & για συλλόγους.

Προπώληση: Ταμείο «Θεάτρου του Μύλου», 2410-533417, πρωί 10:00 έως 13:00 & απόγευμα 18:00-21:00.

Σε ότι αφορά την παράσταση της Κυριακής, για τους Πυρήνες, με ένα εισιτήριο δύο άτομα.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: