Λάρισα » Το ΕΚΛ καταγγέλλει την Τουρκία

Το ΕΚΛ καταγγέλλει την Τουρκία

Το ΕΚΛ καταγγέλλει την Τουρκία

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει την κυβέρνηση της Τουρκίας, «η οποία διέταξε την αστυνομία να προχωρήσει σε άγρια καταστολή και σε συλλήψεις συνδικαλιστών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για την εργατική πρωτομαγιά. Καταγγέλλουμε ειδικότερα τη σύλληψη του στελέχους του τμήματος Διεθνών του Συνδικάτου Nakliyat-İş, συναδέλφου İlhami Danacı και του Προέδρου του Συνδικάτου Toley-Is Σμύρνης, συναδέλφου Fahri Kaya.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στα ταξικά Τουρκικά συνδικάτα και τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στην Τουρκία στην Εργατική Πρωτομαγιά 2018 και στους συλληφθέντες συνδικαλιστές, των οποίων αξιώνει την άμεση αποφυλάκισή τους.

Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας και της Τουρκίας, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αντιθέτως έχουμε να αντιπαλέψουμε τον ίδιο εχθρό μας, τους καπιταλιστές που μας εκμεταλλεύονται και στις δυο χώρες άγρια και μας ζητούν να γίνουμε και ανθρωποθυσία στους πολέμους που σχεδιάζουν για τα δικά τους συμφέροντα».

Διαβάστε επίσης: