Πολιτισμός » «Τι είναι αυτό;»: «CAT project» και η «cult story makers» στο «Platforms Project 2018»

«Τι είναι αυτό;»: «CAT project» και η «cult story makers» στο «Platforms Project 2018»

«Τι είναι αυτό;»: «CAT project» και η «cult story makers» στο «Platforms Project 2018»

Η  «CAT project» και η «cult story makers» συμμετέχουν φέτος στο “Platforms Project 2018”, 17 με 20 Μαΐου 2018 στην Αθήνα, στο χώρο του εργοστασίου της Καλών Τεχνών με το συνεργατικό project “τι είναι αυτό”.

Το πρότζεκτ “τι είναι αυτό” αποτελεί μία προσπάθεια να στρέψει την καταγραφή και την τεκμηρίωση από το “τι κάναμε” στο “τι συνέβη”, τεκμηριώνοντας πέραν των προθέσεων των διοργανωτών της έκθεσης, την αίσθηση που αυτή δημιούργησε στο κοινό. Ταυτόχρονα η συνεχής διαπραγμάτευση των νοημάτων επί καθημερινής βάσεως, για τέσσερις ημέρες, είναι αναμενόμενο πως θα αναδείξει πλευρές των έργων, των χειρονομιών και των ιδεών πίσω από αυτά που συνήθως, σε τόσο σύντομες εκθέσεις, δεν προλαβαίνει κανείς να αντιληφθεί.

-Η έκθεση φέρει τον τίτλο του πρότζεκτ και αποτελείται από έργα επιλεγμένα τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των εκφράσεων της σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής εστιάζοντας στη ζωγραφική και τη γλυπτική. Οι καλλιτέχνες οι οποίοι παρουσιάζουν έργα τους καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, πρακτικών, αισθητικών ενώ έμφαση έχει δοθεί σε καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται εκτός του αθηναϊκού κέντρου.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Ευγενία Αποστόλου

Νέλλα Γκόλαντα

Πάολα Παλαβίδη

Άγγελος Παπαδημητρίου

Αλέξιος Παπαζαχαρίας

Ήβη Σαμαρά

Ιφιγένεια Σδούκου

Γιώργος Τσακίρης

-Το δεύτερο μέρος αποτελεί τεκμηρίωση της έκθεσης η οποία θα έχει τη μορφή ολιγοσέλιδης έκδοσης και θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της έκθεσης.

Στην έκδοση αυτή θα περιλαμβάνονται φωτογραφίες και περιγραφές των έργων, βιογραφικές πληροφορίες των καλλιτεχνών,  καθώς και κείμενα τεκμηρίωσης τόσο των έργων όσο και των εντυπώσεων των θεατών, τα οποία θα βασίζονται στη διάδραση των επισκεπτών της έκθεσης με τους διοργανωτές, τους καλλιτέχνες και τα έργα.

Μετά την ολοκλήρωση του “platforms project”, η έκθεση “τι είναι αυτό” θα μεταφερθεί στη Λάρισα και θα φιλοξενηθεί στο χώρο της CASK Gallery για τους μήνες του καλοκαιριού.

Με την υποστήριξη:

Όλυμπος, ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Α.Ε. ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΪΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χορηγοί επικοινωνίας:

larissanet έντυπη & larissanet.gr

ArtStop Magazine

Για το CAT project

Συντονιστές:
Νίκος Σαμαράς, ζωγράφος
Γιώργος Αλέξανδρος Σαμαράς, αρχιτέκτονας
Αλέξιος Παπαζαχαρίας, Ιστορικός Τέχνης, καλλιτέχνης.

email. catplatform@gmail.com
facebook: http://www.facebook.com/catprojectgreece/

Για την cult story makers

Συντονιστές:
Εύη Μποτσαροπούλου, νομικός, πολιτιστική διαχειρίστρια

Ματίνα Μπουκουβάλα, αρχιτέκτονας

email. storymakerscult@gmail.com,

facebook: http://www.facebook.com/ Cultstorymakers /