Βιβλίο » Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Στ. Κούλογλου
ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Στ. Κούλογλου

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Στ. Κούλογλου

φωτό: Tsantopoulos

Παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κ. Κούμας» το βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου «Μαρτυρίες από τη δικτατορία στην αντίσταση».

Πριν την παρουσίαση του βιβλίου προβλήθηκε η ταινία «Πεθαίνοντας στα γέλια» και στη συνέχεια μίλησαν για το βιβλίο εκτός του κ. Κούλογλου οι κ.κ. Μίχος και Σιούλας.

ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ (4)

Το νέο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση» (Εκδόσεις Εστία) περιλαμβάνει μοναδικές μαρτυρίες για την επτάχρονη δικτατορία: διηγήσεις στενών συνεργατών του δικτάτορα Παπαδόπουλου για τον τρόπο που οργανώθηκε το πραξικόπημα, αλλά και των ανθρώπων που ξεκίνησαν την αντίσταση, βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν ή είδαν συναγωνιστές και συγγενείς τους να δολοφονούνται από την χούντα.

Πρόκειται για 70 περίπου συγκλονιστικά «διηγήματα» σε πρώτο πρόσωπο, που φωτίζουν άγνωστες πλευρές της εφταετίας που σφράγισε τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας.

ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ (5)

Στο βιβλίο καταθέτει επίσης τις απόψεις του, όλο σχεδόν το διπλωματικό προσωπικό που υπηρετούσε την 21η Απριλίου στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, από τον πρέσβη Φίλιπς Τάλμποτ μέχρι τον πολιτικό σύμβουλο Ρόμπερτ Κήλυ.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μαρτυρία του πράκτορα της CIA Τζον Φατσέα, που ήταν ο σύνδεσμος της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας με τον Γ. Παπαδόπουλο.

ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ (6)

Οι μαρτυρίες αυτές ρίχνουν νέο φως στο ρόλο του αμερικανικού παράγοντα στην προετοιμασία του πραξικοπήματος, ανατρέποντας πολλές από τις αντιλήψεις που επικράτησαν μετά τη δικτατορία για το ρόλο της CIA.

Διαβάστε επίσης: