Λάρισα » «Μονομαχία» Καπετάνου – Σουφλιά
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΥΟ "ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ" ΣΤΗ LARISSANET

«Μονομαχία» Καπετάνου – Σουφλιά

«Μονομαχία» Καπετάνου – Σουφλιά

Του Πάνου Γαρουφαλιά

Οι δύο «μονομάχοι» στην  κούρσα για την Προεδρεία της ΝΟΔΕ Λάρισας απαντούν στην larissanet σε δύο κομβικά ερωτήματα για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Άλλωστε είναι δεδομένο ότι οι κομματικές οργανώσεις θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο δρόμο της ΝΔ προς την εξουσία.

Χ. Καπετάνος: Άνοιγμα στην κοινωνία

-Τι πρέπει να κάνουν οι οργανώσεις, δηλαδή η ΝΟΔΕ Λάρισας αλλά και οι 7 ΔΗΜΤΟ- την επομένη ημέρα μετά την εκλογική διαδικασία;

Ήδη η ΝΟΔΕ Λάρισας και οι 7 ΔΗΜΤΟ βρίσκονται σε  πολύ καλό επίπεδο, οργανωτικά, διοικητικά και οικονομικά. Ανοίξαμε γραφεία σε Φάρσαλα, Τύρναβο, Ελασσόνα και ανακαινίσαμε τα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας. Έχει χωριστεί σε τομείς όλο το μητρώο μελών της ΝΔ ανάλογα με την ιδιότητά του καθενός. Είναι ήδη έτοιμη η λίστα των εκλογικών αντιπροσώπων σε όλο το Νομό Λάρισας, ώστε οποτεδήποτε έρθουν οι εκλογές εμείς να είμαστε έτοιμοι. Αυτή η λίστα έχει αποσταλεί στα κεντρικά στην Αθήνα. Έχουμε φτιάξει 9μελή ομάδα η οποία ασχολείται αποκλειστικά και μόνον με τους ετεροδημότες. Το σημαντικό όμως που έχει καταφέρει αυτή η οργάνωση είναι η οικονομική ανεξαρτησία και η αυτοτέλεια που έχει έρθει με δουλειά τα δύο τελευταία χρόνια. Αυτό που χρειάζεται την επόμενη ημέρα είναι το μεγάλο άνοιγμα που έχουμε κάνει στη κοινωνία και έχουν μπει νέοι άνθρωποι, να συνεχιστεί.

-Στην πορεία προς τις εκλογές οι ΝΟΔΕ και εν προκειμένω η ΝΟΔΕ Λάρισας πώς μπορεί να βοηθήσει το κόμμα να κερδίσει και να γίνει κυβέρνηση;

Ο στόχος της ΝΟΔΕ Λάρισας είναι η ΝΔ να πάρει στο νομό μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που θα έχει σε πανελλαδικό επίπεδο. Να κερδίσει περισσότερους δήμους στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο νομό. Θέλουμε μία ΝΟΔΕ που η ΝΔ θα την εμπιστευθεί και όταν θα είναι κυβέρνηση. Αυτοί οι στόχοι καταλαβαίνετε ότι απαιτούν στόχευση και πολλή δουλειά. Αυτό πρέπει να κάνουμε…

Η. Σουφλιάς: Σύνθεση απόψεων και δυνάμεων

-Τι πρέπει να κάνουν οι οργανώσεις, δηλαδή η ΝΟΔΕ Λάρισας αλλά και οι 7 ΔΗΜΤΟ- την επομένη ημέρα μετά την εκλογική διαδικασία;

Οι τοπικές οργανώσεις είναι το κομματικό κύτταρο και η ΝΟΔΕ είναι ο συντονιστής τους. Ευθύνη της ΝΟΔΕ, όχι την επόμενη μέρα, αλλά κάθε μέρα, είναι η σύνθεση της έκφρασης της ΝΔ προς την κοινωνία και το αντίστροφο. Επειδή έχω υπηρετήσει άδολα για πάρα πολλά χρόνια, έχω και σαφή άποψη για την επόμενη μέρα. Η ΝΟΔΕ δεν μπορεί να λειτουργεί με αποκλεισμούς και ομάδες. Δεν συμμετέχω με οργανωμένα ψηφοδέλτια και δεν προτίθεμαι να αλώσω την ΝΟΔΕ Λάρισας. Όσοι έχουν διάθεση προσφοράς θα εκφραστούν και θα αξιοποιηθούν στα όργανα.

Κυρίαρχος σκοπός της επόμενης μέρας είναι η σύνθεση απόψεων και δυνάμεων. Θα αγωνιστώ ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των τελευταίων ετών να εκφράζεται η παράταξη με δύο και τρία ψηφοδέλτια σε εκλογές φορέων, επιστημονικών συλλόγων, ακόμα και δήμων και να τραυματίζεται η βούληση και η περηφάνια του νεοδημοκράτη.

Στόχος είναι να συμβάλλουμε στην κατάκτηση τρίτης έδρας στο νομό, να ενώσουμε  τις απόψεις των μελών και να εκφράσουμε τη ΝΔ με μία φωνή.

-Σε μια πορεία προς τις εκλογές οι ΝΟΔΕ και εν προκειμένω η ΝΟΔΕ Λάρισας πως μπορεί να βοηθήσει το κόμμα να κερδίσει και να γίνει κυβέρνηση;

Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις των περιφερειακών κομματικών  οργανώσεων είναι ίδιες και όταν το κόμμα είναι κυβέρνηση αλλά και όταν είναι αντιπολίτευση.  Το κόμμα και οι εκπρόσωποί του είναι οι υπηρέτες της κοινωνίας. Οι τοπικές και περιφερειακές οργανώσεις δεν είναι μόνο για να υποστηρίζουν τις κομματικές θέσεις  και να δίνουν «γραμμή» στα μέλη, έχουν ευθύνη και υποχρέωση να αφουγκράζονται την τοπική κοινωνία, τις αγωνίες της και αυτά να μεταφέρουν στην ηγεσία!

Η οργάνωση πρέπει να εμπνεύσει και να συσπειρώσει την κομματική βάση. Πρέπει να ενεργοποιήσει τα μέλη και τα στελέχη ώστε να δώσουν όλοι μαζί τον αγώνα για το καλό της χώρας. Είναι ευθύνη των περιφερειακών οργανώσεων να σηκώσουν το βάρος των εκλογών  και να διαδώσουν τις απόψεις του κόμματος. Τα μέλη της ΝΔ έχουν πίστη στην ιδεολογία τους και αγάπη για την χώρα. Η περιφερειακή οργάνωση σήκωνε πάντα με επιτυχία το βάρος του εκλογικού αγώνα. Θα το ξανακάνει και σήμερα.

Τη νίκη την φέρνει η συνεργασία  χωρίς αποκλεισμούς, το άνοιγμα στην κοινωνία και ο κοινός βηματισμός ηγεσίας, στελεχών, μελών.

ΠΗΓΗ: ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: