Εκπαίδευση » Επιμορφωτική ημερίδα για την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επιμορφωτική ημερίδα για την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος

Επιμορφωτική ημερίδα για την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων συνδιοργανώνει Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Εκπαιδεύομαι στην προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος» την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας ,από τις 6.00 ως τις 9.00.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού σε ψηφιακή μορφή που δημιουργήθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Water World Adventure». Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης σχετικά με την σπουδαιότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η ενημέρωση τους για τους κινδύνους που το απειλούν, αλλά και η γνωριμία τους με τους τρόπους που συμβάλλουν στην προστασία του.

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος έχει δημιουργηθεί κατάλληλο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό με την μορφή e-book, το οποίο μέσα από κείμενο, εικόνες και διαδραστικές δραστηριότητες στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών σε θέματα υδάτινου περιβάλλοντος.

Παράλληλα και σε ένα πλαίσιο ανταλλαγής καλών πρακτικών θα παρουσιαστούν προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν στα σχολεία  με συναφή θεματολογία.

Στην Ημερίδα μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, γονείς και όσοι/ες ενδιαφέρονται. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής και το υλικό του προγράμματος σε ψηφιακή μορφή (φλασάκι).

Η αίτηση συμμετοχής για την παρακολούθηση, αλλά και για την παρουσίαση Καλής Πρακτικής στην Επιμορφωτική Ημερίδα: «Εκπαιδεύομαι στην προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος» θα στέλνεται ηλεκτρονικά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων  μέχρι τη Δευτέρα 14 Μαίου 2018 στο σύνδεσμο :

https://goo.gl/forms/EU65ZA8Ar2VYUOvG3

Ακολουθεί ενδεικτικό πρόγραμμα:

 

17:45 – 18:00 Εγγραφή –  Προσέλευση
18:00 – 18:15

Χαιρετισμοί :

 

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

18:15 – 18:30

«Προστατεύοντας το περιβάλλον, την υγεία και τον πολιτισμό του Υδάτινου Οικοσυστήματος μέσα από τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων»

Χατζημίχου Κωνσταντίνα)– Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας 

18:30 – 19:00

Σύντομη Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Water World Adventure»

Σαμαντζής Χαράλαμπος  – Συντονιστής Προγράμματος

19:00 – 19:30

«Αναζητώντας στον ωκεανό έναν χαμένο θησαυρό»: Παρουσίαση ψηφιακού υλικού για την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών στο υδάτινο περιβάλλον

Μάγος Κωνσταντίνος  – Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος «Water World Adventure», Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

19:30 – 19.45

«Οικολογία και δημιουργική αποσχόληση «

Λίνα Μουσιώνη phD, Αρχαιολόγος – Λαογράφος, παιδαγωγική υπεύθυνη ΚΔΑΠ Δ. Λαρισαίων 

19:45 – 20:45 Παρουσιάσεις Καλών Πρακτικών Εκπ/κών  Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας με συναφή θεματολογία
20:45-21:00

Συζήτηση

Ελαφρύ δείπνο

 

 

Διαβάστε επίσης: