Παραπολιτικά » Μπορεί να επαναληφθεί η ιστορία στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση;
ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ, Ο ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΤΟΥ 1990

Μπορεί να επαναληφθεί η ιστορία στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Μπορεί να επαναληφθεί η ιστορία στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Μεγάλη συζήτηση έγινε τις τελευταίες ημέρες για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής, θέμα που αναζωπυρώθηκε την περασμένη Κυριακή από την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Γιάννης Ραγκούσης στην Αθήνα και είχε θέμα «Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης».

Στην εκδήλωση  αυτή ήταν ομιλητής και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος ουσιαστικά μετέφερε την εμπειρία ενός εγχειρήματος πρωτόγνωρου – το 2014 – που δεν ήταν άλλο από τη σύμπραξη τοπικών δυνάμεων που προέρχονταν από τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Οικολογίας. Αυτές οι δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι πέρασαν από «σαράντα κύματα» τελικά κατάφεραν να δημιουργήσουν τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων», η οποία νίκησε στις εκλογές και εξελέγη στη Δημοτική Αρχή.

Βεβαίως, πολλά έχουν αλλάξει στο πολιτικό σκηνικό – όπως και στη χώρα – από το 2014, όμως ο κ. Καλογιάννης τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε μελλοντικό χρόνο.

Μάλιστα, δεν λείπουν και αυτοί που υπενθυμίζουν πως όποτε ο χώρος που προσδιορίζεται ως «προοδευτικός» κατάφερε να συνεννοηθεί – είτε σε επίπεδο κορυφής, είτε τοπικά – η πορεία ήταν ως επί το πλείστον νικηφόρα. Προφανώς, οι λίγο παλαιότεροι θυμούνται την ευρεία συνεργασία που είχε γίνει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ενιαίου – τότε – ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στις δημοτικές εκλογές του 1990, σε μια περίοδο που τα πολιτικά πάθη ακόμα και μεταξύ των δύο αυτών κομμάτων ήταν ιδιαίτερα οξυμμένα καθώς μόλις πριν από ένα χρόνο οι βουλευτές του ΣΥΝ είχαν υπερψηφίσει την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου και υπουργών του ΠΑΣΟΚ στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Σ’ εκείνη την εκλογική αναμέτρηση καταγράφηκαν σημαντικές νίκες σε όλη τη χώρα μεταξύ των οποίων και στο Δήμο Λαρισαίων όπου επανεξελέγη ο Αριστείδης Λαμπρούλης.

Η ζωή θα δείξει αν η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί…

Γ.Α.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: