Αγροτικά » Σύγχρονες Προκλήσεις Σύστασης και Λειτουργίας cluster Λαχανικών

Σύγχρονες Προκλήσεις Σύστασης και Λειτουργίας cluster Λαχανικών

Σύγχρονες Προκλήσεις Σύστασης και Λειτουργίας cluster Λαχανικών

Αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση ότι η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις του σύγχρονου ανεπτυγμένου κόσμου. Η πρόκληση αυτή συνδέεται άμεσα με σειρά νέων ερευνητικών δεδομένων που συνδέουν την κατανάλωση λαχανικών με τη προστασία της υγείας και της ευζωίας των πολιτών.

Για να ικανοποιηθεί ο στόχος της ικανοποίησης των αναγκών και προτιμήσεων των καταναλωτών είναι πλέον αναγκαίο να συσταθούν και να λειτουργήσουν συνεργασίες και συνέργειες που να μοιράζονται το ίδιο όραμα, θέτοντας παράλληλα σε καθεστώς χαμηλότερης προτεραιότητας στόχους που συνδέονται άμεσα με ζητήματα του κάθε κλάδου.

Η επιστημονική Εταιρεία Αγροτικής Οικονομίας (ΕΤΑΓΡΟ), σε συνεργασία με το επιστημονικό Εργαστήριο αγροτικής οικονομίας και καταναλωτικής συμπεριφοράς του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ), στην εκδήλωση της 30ης Μαΐου 2018 στις 6:30 μμ στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών με τίτλο «Σύγχρονες προκλήσεις σύστασης και λειτουργίας cluster λαχανικών» έχει σαν στόχο να αναδείξει τους τρόπους λειτουργίας και αντιμετώπισης των προκλήσεων των συμμετεχόντων στο περιβάλλον παραγωγής και εμπορίας τους.

Ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο και πιο συγκεκριμένα της εταιρείας SYNGENTA HELLAS, του συνεταιρισμού ΘΕΣΓΗ, της εταιρείας ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ και του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η SYNGENTA HELLAS, η ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ και ο ΘΕΣΓΗ.