Ελλάδα » Ομολογία του οδηγού της νταλίκας: Είχα πιει ένιωθα καλά, έτρεχα με 60 χλμ

Ομολογία του οδηγού της νταλίκας: Είχα πιει ένιωθα καλά, έτρεχα με 60 χλμ

Ομολογία του οδηγού της νταλίκας: Είχα πιει ένιωθα καλά, έτρεχα με 60 χλμ

Σε κατάσταση μέθης ήταν ο 64χρονος οδηγός της νταλίκας που χθες το πρωί ξέφυγε από την πορεία της, στη λεωφόρο Κηφισού, πέρασε στην απέναντι λωρίδα κυκλοφορίας, προκαλώντας θανατηφόρο τροχαίο με δύο νεκρούς και έναν τραυματία.

Το γεγονός ότι είχε πιει πέραν των μαρτυριών παραδέχθηκε και ο ίδιος ο 64χρονος.

«Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε, αναφέρει στην προανακριτική του απολογία και συνεχίζει. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ όμως δεν ‘άκουσε’ το τιμόνι».

Οπως δε κατέθεσαν οι δύο αστυνομικοί, ο οδηγός της νταλίκας ήταν εμφανώς μεθυσμένος, ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά,είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα….»

Επιπλέον σύμφωνα με άλλη κατάθεση αστυνομικού διαπιστώθηκε πως το όχημα στερείται άδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενου τσιπ ενώ το όχημα είχε πινακίδες άλλου οχήματος και άλλο αριθμό πλαισίου, κατά τον έλεγχο δε των ταχογράφων διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί της νταλίκας οδηγούσαν παρά πολλές ώρες χωρίς τα προβλεπόμενα διαλείμματα».

Εντύπωση προκαλεί μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα που υποστηρίζει ότι όταν ο οδηγός κατέβηε από τη νταλίκα δεν ασχολήθηκε με τους τραυματίες, «μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες», είπε συγκεκριμένα