Λάρισα » «Η κυβέρνηση τιμωρεί τρίτεκνους…»
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

«Η κυβέρνηση τιμωρεί τρίτεκνους…»

«Η κυβέρνηση τιμωρεί τρίτεκνους…»

«Αυτοί που έχουν σήμερα την εξουσία στοχοποιούν την οικογένεια, προωθώντας άλλου τύπου μοντέλα, και αφαιρούν κάθε κίνητρο από τις οικογένειες που θέλουν να κάνουν παιδιά. Τρίτεκνοι και Πολύτεκνοι αντί να επιβραβεύονται, σχεδόν τιμωρούνται. Αυτός ο πολιτικός παραλογισμός πρέπει να σταματήσει».

Τα παραπάνω τονίζει ο Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον Σύλλογο Τριτέκνων Λάρισας, με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε για την τρίτεκνη μητέρα.

Ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, αφού συγχαίρει για την πρωτοβουλία, σημειώνει στο μήνυμά του τα εξής:

«Σε μια εποχή όπου η καθημερινή επιβίωση δεν είναι δεδομένη και απαιτεί πολλές θυσίες από πλευράς των γονιών, η αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλει η μητέρα, η τρίτεκνη μητέρα, για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις της, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.

Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι σήμερα το νούμερο ένα πρόβλημα της πατρίδας μας είναι το δημογραφικό και η ραγδαία υπογεννητικότητα που μας μαστίζει ως έθνος. Τα μεγέθη είναι καταθλιπτικά και δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα σβήνει γοργά, σε συνδυασμό και με την μαζική μετανάστευση των νέων της. Ήδη, μιλάμε για έναν πληθυσμό γερόντων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της και την κοινωνική της ακμή».

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει ότι «μια είναι η λύση στο πρόβλημα. Η ενίσχυση της οικογένειας, τα κίνητρα, οικονομικά και κοινωνικά, για την αύξηση των γεννήσεων. Η αλλαγή του κυρίαρχου μέχρι σήμερα μοντέλου της αποφυγής της τεκνοποίησης, λόγω των ευθυνών. Δυστυχώς, όμως, αυτοί που έχουν σήμερα την εξουσία κινούνται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Στοχοποιούν την οικογένεια, προωθώντας άλλου τύπου μοντέλα, και αφαιρούν κάθε κίνητρο από τις οικογένειες που θέλουν να κάνουν παιδιά. Πολύτεκνοι και τρίτεκνοι αντί να επιβραβεύονται, σχεδόν τιμωρούνται. Αυτός ο πολιτικός παραλογισμός πρέπει να σταματήσει. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να ανατρέψουμε τα δεδομένα, χαράζοντας μια νέα αφετηρία προς όφελος των οικογενειών, προς όφελος των μητέρων, προς όφελος της πατρίδας μας».

Διαβάστε επίσης: